Dykking med hvithai

Like utenfor Cape Town kan du være centimetre unna en 2 tonns hvithai!

En RÅ følelse

Du er på firmatur til Cape Town og Sør-Afrika. I prinsipp en konferanse, men akkurat nå er det eneste som skiller deg og en hvithai på 6 meter og 2.000 kilo med inntil 7 cm lange taggete tenner et lite bur med et par cm tykke stålrør... Hjertet pumper og adrenalinet gir deg en reaksjon som du ikke helt vet om du skal le eller gråte av. Det føles helt unaturlig å være nær et så stort og fryktet dyr. Men FOR en rå følelse!

Firmaturens sjette sans

Hvithaien kan bli så gamle som rundt 30 år, men de fleste dør som regel før det. Siden tennene ofte brekker under jakt gror tennene til hvithaien ut på så lite som 8 dager, og i løpet av et liv kan hvithaien skifte ut så mange som 40.000 tenner.

Hvithaien er begavet med 6 sanser; se, lukte, høre, smake og føle – samt den sjette sansen; haien kan føle andre dyr med sidelinjeorganer. Et sant rovdyr.

Cape Town

En firmatur til Cape Town vil så godt som garantert være en tur som sniker seg inn på toppen av listen over de flotteste firmaturene noensinne.

Sør-Afrika og Cape Town har så utrolig mye å by på innen korte avstander. Ved flere anledninger er byen kåret til verdens vakreste by, der den ligger ved sjøen med det majestetiske Table Mountain ruvende bak seg.