Kalashnikov + KGB

Skytekonkurranse med Kalashnikov på KGB sine gamle treningslokaler i Vilnius.

En konkurranse av de sjeldne

Hvem kan si at de har vært på firmatur til Vilnius og hatt skytekonkurranse med Kalashnikov i KGB sine gamle treningslokaler? Det er ikke mange -og du kan bli en av de få!

Kick-off på Kalnu Park

På en liten høyde like utenfor Vilnius gamleby finner man treningsfeltet, Kalnu Park. Dette er KGB sine gamle treningslokaler. Det er slitt og stusselig, og er forløpet til historier man bare kan forestille seg. Vi går inn en bevoktet dør og opp i andre etasje på et bygg som ligger halvveis gjemt i en av svingene på løpebanen. Her får vi instruksjon i bruk av de ulike våpnene vi ønsker å skyte med (Glock, pumpehagle, Kalashnikov, Makarow m.m) før vi fyrer løs med skjerpede blikk.

En vinner må selvfølgelig kåres, og den som har best totalsum på de ulike våpnene får i tillegg til heder og ære, en stor champagne. Hva med å pynte litt på premierekken med å inkludere en times massage på et av Vilnius sine mange SPA sentre?

Vilnius

Vilnius er Litauens vidunderlige hovedstad, og utvilsomt en av Europas skjulte perler hva gjelder firmaturer og gruppereiser.

Her finner du Baltikums største gamleby og trangeste gate, små, intime utesteder og sjarmerende restauranter med nydelig mat. Elven Neris deler fredfullt byen i to, og om sommeren er byen grønn og frodig med mange parker og over 50% grøntarealer.

Vilnius ofte blir kalt en barokk by, men her vil du finne Gotisk, Renaissance og andre stilarter. Gamlebyen er oppført på UNESCO World Heritage List som en verneverdig og fredet bydel. Vilnius er Litauens administrative hovedsete, og de viktigste politiske og økonomiske beslutningene tas her. Samtidig er det hovedarena for sosiale og kulturelle hendelser.