Firmatur til Alpene

Majestetisk - sommer som vinter

Alpene er av de vakreste steder i verden

En firmatur til Alpene, sommer som vinter, slår aldri feil! Her vil du oppleve en herlig og avslappet atmosfære i kombinasjon med majestetisk landskap og god mat.

Uansett alder, fasong, farge og kjønn vil Alpene gjøre inntrykk på deg. Hvis du er som så mange andre, kommer du også til å mene at Alpene er av de vakreste steder i verden!

Alpene om sommeren

Det er naturlig å tenke på skikjøring når man snakker om Alpene, men denne vakre fjellkjeden har også mye å by på når det er sommer. Her finnes flotte muligheter for sykkelturer, via ferrata stier, klatremuligheter, toppturer, rafting, golfbaner, kokkekurs, yoga, spa- og velvære for å nevne noen.

Hva med å legge neste sommerkonferanse i Alpene?

 

Alpene om vinteren

Fantastiske skiløyper og offpiste muligheter, effektive heissystemer, sjarmerende fjellstuer for lubne lunsjer i solveggen og afterski med live musikk. Trenger vi å si mer?

En firmatur til Alpene om vinteren er magisk!

 

Kontakt oss

Ta kontakt for å få et uforpliktende forslag på firmatur til Alpene. Vi gleder oss til å høre fra deg!

 

Et lite utvalg av våre reisemål

Via vårt datterselskap, Alpespesialisten AS, kan vi arrangere tur til de fleste steder i Alpene, så ikke nøl med å ta kontakt dersom du vi ikke har beskrevet stedet du ønsker å reise til.

 

Alpene i Østerrike

De østerrikske Alpene er svært populære blant oss fra Nord-Europa. Kanskje det er på grunn av den gemütliche stemningen, de sjarmerende landsbyene, ompa-ompa musikken, lederhosen og servitriser som kommer bærende på store ølmugger?

Flott er det uansett – sommer som vinter!

-  Bad Gastein
-  Zell am See – Kaprun
-  Kitzbuhel
-  Saalbach
-  St. Anton

 

Alpene i Italia

De Italienske Alpene tilbyr flotte skiopplevelser for både nybegynnere såvel som de godt erfarne. På sommeren er det en økende interesse for fotturer og sykkelturer kombinert med gode matopplevelser, spesielt i Dolomittene.

-  Cervinia
-  Cortina
-  Courmayeur

 

Alpene i Frankrike

For skielskere er de franske Alpene et mekka! Høy beliggenhet med variert terreng øker garantien for snø og byr på gode off-piste muligheter.

For de som foretrekker litt mer varme i luften vil eksempelvis det å ha base i Annecy med et besøk i Chamonix og lunsj på Aiguille du midi (3.842 moh) være en fantastisk opplevelse! Maten smaker like godt i Frankrike uansett årstid.

-  Chamonix
-  Courchevel
-  Megève
-  Val d’Isère

 

Alpene i Sveits

Sveits er for mange synonymt med vintersport og luksus. De sveitsiske Alpene tilbyr skikjøring i verdensklasse, heissystemene er svært gode og alpelandsbyene har høy klasse hva gjelder overnatting og bespisning. Sommerstid byr for eksempel på flotte tog-, sykkel- og fotturer.

-  Engelberg
-  Zermatt
-  Verbier
-  Wengen
-  St. Moritz
-  Villars
-  Laax

Fakta

Alpene

Hele syv land er en del av dette enorme fjellmassivet på hele 200.000 km2. Det strekker seg ca 1200 km fra Wien nordøst til det liguriske hav i sydvest, og på det bredeste måler det hele 225 km (mellom München og Verona).

Det høyeste punktet er Mont Blanc på 4808 moh, med mindre man inkluderer Elbrus i Kaukasus på 5642 moh i fjellkjeden.

Alpenes har blant Europas største isbreer, og bidrar med vann til innsjøer som blant annet Bodensjøen i Tyskland, Comosjøen i Italia og Zurichsjøen i Sveits. De store sentraleuropeiske elvene Donau, Rhône, Po og Rhinen er også avhengig av vann fra isbreene for å holde sine nivåer. Totalt bidrar Alpene med rundt 216 km3 vann i løpet av året, noe som tilsier hele 6850 m3 per sekund.

Ytterligere detaljer finnes på Wikipedia.