Cape Town

Dykk med hvithai, ha vinsmaking i Stellenbosh, stå på toppen av Table Mountain og besøk en township

Verdens vakreste by

En firmatur til Cape Town vil så godt som garantert være en tur som sniker seg inn på toppen av listen over de flotteste firmaturene noensinne.

Sør-Afrika og Cape Town har så utrolig mye å by på innen korte avstander. Ved flere anledninger er byen kåret til verdens vakreste by, der den ligger ved sjøen med det majestetiske Table Mountain ruvende bak seg.

Severdigheter i Cape Town omegn

Waterfront er Cape Towns trivelige havneområde. Her kan du enkelt bruke en dag med å hygge deg på restaurantene og cafeene, eller shoppe i butikker og se på markedet. Like i nærheten kan du spille en runde golf, eller ta noen timer på stranden i trendy Camps Bay. Vil du opp i høyden tar du kabelbanen til toppen av Table Mountain, eller er du tøff nok kan du ta et dykk med hvithaier. Liker du natur og vil på safari, eller vin og vil besøke vingårder, er alt innen rekkevidde fra Cape Town.

En firmatur eller gruppereise til Cape Town på fire dager vil føles som en drøy uke, og du vil antakeligvis ikke ha lyst til å sove et eneste sekund!

Like utenfor Cape Town ligger øya, Robben Island, og det var her Nelson Mandela tilbrakte 18 av sine 27 år i fengsel. Table Mountain er selve varemerke til Cape Town, og like i nærheten finner man også Lions Head, Signal Hill og de tolv apostlene. Ved en tur til Kapp Det Gode Håp, kjent som det sørligste punktet i Afrika, får man også se pingvinene på Boulders Beach. Den sjarmerende byen og vindistriktetStellenbosh, er absolutt å anbefale ved deres firmatur til Cape Town og Sør-Afrika!

Cape Towns resturant- og uteliv

Maten er generelt god i Cape Town! Det er mye sjømat på menyene, men det er også relativt vanlig med krokodille, antilope og vortesvin. Som oftest er maten grillet, noe som passer oss Skandinaver bra. Ved å legge middagen til Restaurant Blues i Camps Bay får man i pose og sekk; flotte omgivelser, god mat og mulighet for nyte sene drinker på livlige steder etter middagen.

Spennende aktiviteter i Cape Town

Firmaturen til Cape Town kan by på mange svært interessante guidede utflukter, blant annet en guidet Township tur like utenfor sentrum. Hva med å holde firmaets golfmesterskap på hjemmebanen til Ernie Eels? En utflukt til Stellenbosh for vinsmaking på en av de flotte vingårdene og et besøk på Table Mountain er obligatorisk. Man kan gjøre så mye; havfiske, safari og dykking med hvithai, eller rett og slett bare ha tid på egenhånd for å nyte livet i Cape Town.

Vårt innsidetips for firmaturen til Cape Town

Få med deg en solnedgang fra Signal Hill. Det er en magisk opplevelse som vil garanterert blir husket!

Kart

Fakta

Innbyggertall:
Ca. 3.400.000.

Valuta:
Sør-afrikanske rand.

Styresett:
Republikk.

Språk:
Afrikaans, engelsk, isiNdebele, isiXhosa, isiZulu, Sepedi, Sesotho, Setswana, siSwati, Tshivenda og Xitsonga.

Tidsforskjell:
Cape Town ligger 1 time foran Norge, på sommertid er det ingen forskjell.

Tips:
Tips er inkludert på barer og restauranter, utover det er det frivillig om du vil gi noen mynter ekstra.

Elektrisitet:
220 volt, samme to-pin kontaktsystem som i Norge.

Sikkerhet:
Kriminalitet er unektelig et problem i Sør-Afrika, men Cape Towns sentrale områder er ikke blant de verste. Lommetyver og veskenappere lurer, og vær forsiktig ved minibankuttak. Biltyverier og bilkapring er ikke uvanlig.

Visum:
Ingen krav om visum for norske borgere. Men passet må være gyldig i minst seks måneder etter besøket er avsluttet og passet må inneholde minst to blanke sider.