Firmatur til Toscana og Firenze

Landskapet i Toscana er slående vakkert, vinene smakfulle og de små byene romantiske. Firenze er Toscanas hjerte og kanskje verdens mest omtalte by.

Ponte Vecchio - The Golden Bridge

En firmatur til Toscana og Firenze passer perfekt dersom man ønsker å oppleve Italias vakre natur kombinert med nydelig mat og vin, shopping og historie.

Toscana består av en mengde vakre småbyer i tillegg til storslåtte Firenze med broen Ponte Vecchio over elven Arno, som sitt landemerke. Firenze har utallige skulpturer, viktige museum, enorme kirker, koselige og trange handlegater i gamlebyen som tilbyr alt av merkevarer, nydelige restauranter og et heftig natteliv.

Småbyene i nærheten er veldig sjarmerende, og en tur til Siena, San Gimignano eller Montalcino kombinert med besøk på en vingård er nærmest et must om man har noen dager i Toscana.

Severdigheter i Toscana

Det er flere grunner enn kjente severdigheter for å legge en firmatur til Toscana. Det særpregede landskapet er i seg selv er en vakker attraksjon man kun får se her. Morgendiset som ligger i dalen og vinrankene som strekker seg opp til vingården på toppen av åsen omgitt av grønne, spisse trær. Av kjente severdigheter kan vi nevne det skjeve tårn i Pisa, Ponte Vecchio broen i Firenze, Piazza del Campo i Siena med mer.

Shopping-mekka i Toscana

Firenze er kjent for sine håndverkstradisjoner. Du finner svært dyktige håndverkere som produserer lærvarer, jernvarer, gull- og sølvsmykker og mye annet av beste kvalitet. Det finnes fortsatt enkelte svært gamle forretninger i Firenze, for eksempel Antica Officina di Santa Maria Novella, som er et av verdens eldste apotek. Butikken har røtter tilbake til 1500-tallet. Langs broen Ponte Vecchio finner du Firenzes berømte gullsmedbutikker. Flotte skobutikker er spredt rundt i byen. Det samme gjelder mat- og vinbutikkene, som tilbyr produkter av ypperste kvalitet. Se spesielt etter olivenolje, som du ikke finner bedre noe annet sted i verden.

Barberino Designer Outlet ligger ca 30 minutter nord for Firenze. Her finner du over 100 butikker med de beste merkene. Du kan handle alt fra klær og kosmetikk til elektriske apparater og sjokolade. De mest kjente merkene er Prada, D&G, Lacoste, Furla, Polo, Ralph Lauren, Puma og Calvin Klein.

The Mall er den mest kjente outleten i Toscana. Den ligger en drøy halvtime fra Firenze. Her kan du boltre deg i italienske merker som Gucci, Ferragamo, Cavalli, Armani og Valentino, samtidig som også de internasjonele merkene som bl.a. Burberry, Stella McCartney og Yves Saint Laurent er representert.

Toscanas restaurant- og uteliv

Det Italienske kjøkken er kjent for sin gode mat – og det er det du får her! I tillegg til alt det andre, selvfølgelig, men er man i Italia så spiser man som regel Italiensk. Fersk, håndlaget pasta, nydelig pizza eller firmaturens must; Fiorentina T-Bone fra kurasen chianina. En nydelig Vino Nobile eller Chianti Classico til middagen og en liten grappa og espresso til desserten? Restaurant Buca Mario i Firenze samt Osteria Boccon Del Prete i Siena kan varmt anbefales. Nattelivet i de mindre byene er rimelig begrenset, men Firenze har mye å by på for de som ikke ønsker å legge seg etter middagen.

Velsmakende aktiviteter i Toscana

Mye historie medfører stort utvalg av ulike guidede turer og diverse besøk på museum. Hva med å se Firenze gamleby og omegn på Segway, eller kjøre den legendariske Mille Miglia ruten med veteranbiler på de sjarmerende landeveiene ved Chianti?

Utvalget av vingårder for omvisning, prøvesmaking og lunsj er nærmest utallig, men vi i firmatur.no kan blant annet anbefale Poggio Antico like utenfor Montalcino. De lager velkjente Brunello viner med 100% Sangiovese druer, og her kan man gjøre svært gode kjøp. Vil man være litt mer aktiv kan man ha en aktivitetsdag i Firenze med kjøring av 4-hjulstrekkere, crosskart, ATV, orienteringsløp med GPS med mer.

Vårt innsidetips for din firmatur til Toscana

Ta en lett lunsj på Ocafé (50m fra broen mot Michalangelo platået) og sett deg innerst i lokalet mot elven. Her er et lite rom med både vegg og tak av glass, så en mer prima utsikt til Pontio Vecchio får du ikke.

Kart

Fakta

Innbyggertall:
Ca 400.000 i Firenze.

Valuta:
Euro.

Styresett:
Republikk.

Språk:
Italiensk.

Tidsforskjell:
Ingen.

Tips:
Service er inkludert, men er man fornøyd er det normalt å gi litt ekstra. Både på restaurant, i taxi og på barer.

Elektrisitet:
220 volt, samme to-pin kontaktsystem som i Norge.

Sikkerhet:
Lite vold og en forholdsvis trygg by, men som alle steder bør man vær oppmerksom og unngå konfrontasjoner.

Visum:
Ikke påkrevd for norske statsborgere.