Ofte stilte spørsmål og gode råd

Nedenfor finner du svar på tidligere stilte spørsmål samt gode råd til firmaturen. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du ikke finner svar på akkurat ditt spørsmål.

Hvorfor velge Firmatur.no?

Vi har mange gode grunner for hvorfor dere skal velge å samarbeide med Firmatur.no. Noen av de er følgende;

  • Det er enkelt og tidbesparende – vi ordner alt og dere kan nyte turen uten å tenke på hvorvidt bussene kommer eller om restaurantene er forberedt.
  • Vi har lokal kunnskap, finner frem til de beste løsningene og organiserer spennende programmer som passer deres ønsker og økonomiske rammer.
  • Firmatur.no har stilt garanti og er medlem av reisegarantifondet (RGF) og klagenemda for pakkereiser. Ved å være kunde av Firmatur.no er dere også beskyttet av pakkereiseloven.
  • Vi har lang erfaring, mange glade kunder og svært gode priser.
  • Vi yter rask og personlig service, og mener å være flinke til å oppfatte de ulike kunders behov og ønsker. Vårt mål er at våre kunder skal få lyst til å kontakte oss også ved neste firmatur og å anbefale oss til sine samarbeidspartnere. Dette har vi lykkes med i svært høy grad.
  • Vi har et egenutviklet program for elektronisk registrering og håndtering av deltakere. Dette er så klart gratis for våre kunder, og fungerer slik at dere som arrangør sender en invitasjon til deltakerne i form av en link til en webside. Her blir deltakerne møtt med en invitasjon som dere har skrevet, og gjør sin registrering. Dette fører til at håndtering av diverse lister til flyselskaper, hoteller, restauranter mtp allergier m.m. genereres automatisk ut i fra påmeldingene som hver enkelt deltaker gjør.

Hva er Reisegarantifondet (RGF)?

RGF er din rettsmessige garanti og økonomiske sikkerhet for at Firmatur.no leverer bestilte tjenester ihht avtale. Alle norske selskaper som arrangerer turer ihht Lov om pakkereiser er pliktig til å være medlem av RGF. RGF krever at arrangør stiller økonomisk sikkerhet/reisegaranti ihht reglene i Pakkereiseloven. Pakkereiser bestilt via Firmatur.no er sikret hos RGF under firmanavnet Firmatur.no AS.

Hva skjer om flytidene endres?

Flyselskapene kommer innimellom med endringer av avgangstider, flytyper og flightnr. Som regel tilbyr flyselskapet en alternativ rute som er tilsvarende den opprinnelige. Firmatur.no vil ta kontakt med sine kunder om eventuelle endringer umiddelbart.

Trenger vi pass eller visum?

Det er viktig at man bestiller flybillett i samme navn som er oppgitt i passet. Vær oppmerksom på at mange land krever at passets utløpsdato er mer enn 6 måneder etter hjemreisedato. Se UD’s oversikt over visumfrie land og områder for nordmenn (www.landsider.no). For andre nasjonaliteter anbefales det å kontakte det aktuelle landet sin ambassade dersom man er i tvil.

Når bør vi møte opp på flyplassen?

Firmatur.no ber alle sine kunder å være ute i god tid så man ikke får reisen ødelagt ved å komme for sent til flyet. Det er ofte lange køer i både check-in og sikkerhetskontrollene. I samsvar med flyselskapene anbefaler vi alle våre reisende å være på flyplassen senest 2 timer før avgang.

Når får vi tilsendt flybilletter?

Alle flybilletter i dag er elektroniske. Det vil si at det ikke utstedes papirbilletter, og at det eneste man trenger er gyldig legitimasjon ved innsjekking. Billettene oversendes 1-3 uker før avreise. Hver billett/gruppebooking identifiseres med et referansenummer som kan være lurt å notere.

Bør vi ta med valuta, og hva er valutakursen?

Som oftest anbefaler vi våre kunder å ta ut lokal valuta på destinasjonen. Erfaringsvis er dette den rimeligste løsningen. Minibanker som aksepterer VISA finnes i ankomsthallen på så godt som alle flyplasser. Selv om et land er medlem av EU kan valutaen være noe annet enn Euro. Se oversikt over valutaenhet og dagens kurser på Norges Bank hjemmesider.

Samarbeidspartnere

Firmatur.no spesialiserer seg på skreddersydde firmaturer for bedrifter som ønsker å reise til utlandet. For eventer og firmaturer i Norge har vi et nært samarbeid med eventselskapet Frontpartner AS, og ved skreddersydde gruppereiser utenom firmaturer samarbeider vi med Gruppereiser.no AS.

Om Frontpartner AS

FrontPartner er et kreativt Eventbyrå med mange års erfaring i å tilrettelegge og gjennomføre alle typer arrangementer. Selskapet har en solid økonomi og ingen gjeld. Vi har lave, faste utgifter, noe som gjør oss i stand til å møte kunden på kvalitet og pris.

Hvorfor velge FrontPartner?

  • Vi er med i alle faser fra innsalg til og med gjennomføring og tenker, totalprodukt og rød tråd i ditt arrangement.
  • Vi overlater ikke jobben til andre underleverandører, men gjennomfører med egne erfarne ressurser i alle ledd.
  • Vi jobber tett med våre oppdragsgivere for å få en best mulig forståelse av firmakultur, behov og ikke minst ønsket mål.
  • Vi har en svært rutinert PCO avdeling med detaljkunnskap om de fleste destinasjoner i Norge som er verdt å besøke.
  • Vi har vår egen ekspedisjons avdeling om dere ønsker utfordring eller spesielle belønningsturer.
  • Vi gjennomfører arrangementet til avtalt tid og budsjett.

Om Gruppereiser.no AS

Gruppereiser.no er en turarrangør som spesialiserer seg på skreddersydde gruppereiser.