Cruise på Ostroda-Elblag

Ta et cruise på denne historiske kanalen fra 1800-tallet like ved Gdansk. Her fraktes båtene over land på jernbaneskinner.

På cruise i en grønn eng - i Polen

Den kjente Ostroda-Elblag kanalen like ved Gdansk og Sopot ble bygget på midten av 1800-tallet, og er en kanal utenom det vanlige. I tillegg til de normale slusene, fraktes båtene også over landområder på jernbaneskinner.
Det gir en merkelig følelse av å være på en båt i en grønn eng – drevet av en wire

Grønt avbrekk i firmaturens konferanse

Kanalen forbinder to elver i Mazure distriktet, og her ferdes både passasjerbåter og cruisebåter. Arbeidet med denne kanalen er i dag et historisk prakteksempel på hydraulikkteknikk, og det vakre elvecruiset en populær turistattraksjon. Hele systemet er basert på vannkraft, og høydeforskjellen er 99,5m på 9,6km.

På grunn av at det er for stor avstand mellom deler av kanalen til å bruke ren sluseteknikk, ble det montert jernbaneskinner som frakter båtene på store vogner over landomr

Gdansk

Denne vakre Hansabyen ligger ved Wislaflodens utmunning i Gdanskbukten. Med sine majestetiske bygninger, hvite strender og gamle monumenter ønsker byen dere hjertelig velkommen.

Gdansk sin gunstige plassering har gjort at den helt fra starten av, år 997, har utgjort en sentral brikke i nordeuropeisk historie. I dag er Gdansk en multikulturell, livlig og populær havneby som tilbyr et stort utvalg av puber, jazzklubber, uteserveringer, restauranter og hoteller.

Sammen med småbyene Sopot og Gdynia utgjør Gdansk den såkalte Tricity regionen i Gdanskbukten. Gamlebyen i Gdansk vil imponere deg med Mariakirken, den gamle kranen og de utallige boder og sjarmerende butikker som selger rav, smykker og annen håndverk til rimelige priser. Tar du deg en spasertur langs hovedgaten, The Royal Way, vil du blant annet se Høylandsporten og Rådhuset i renessansestil fra henholdsvis 1500 og 1200-tallet.