Lisboa er Europas vestligste hovedstad

Fint vær, deilig klima og god mat

Lisboa er Europas vestligste, og mest kulturelle hovedstad. Og den er full av liv og sjarm! Denne vakre, maleriske byen med pittoreske gater og trange smug er bygget på syv høyder, og ligger ved munningen av Tajofloden som renner ut i Atlanterhavet.

Med sine drøyt 300 soldager i året byr en firmatur til Lisboa nesten garantert på fint vær og deilig klima.

Severdigheter i Lisboa

Lisboa ble rammet av et massivt jordskjelv i 1755. På grunn av den omfattende oppbyggingen etter de store ødeleggelsene, er gamlebyen nærmest en tro kopi av den tids moderne arkitektur og byplanregler. De trange, vakre smugene med de velkjente trikkene som snirkler seg frem er en severdighet i seg selv, og har gitt Lisboa kallenavnet ”Europas San Francisco”. Ta ”turisttrikken”, trikk 28, til siste stopp og borgen ”Castelo de Säo Jorge”. Her får du en flott utsikt over Lisboa og byens vakreste solnedgang. ”Belem Tower” fra 1515 er selve ikonet på byen og må sees og fotograferes i tillegg til Vasco da Gamas minnesmerke ”Jeronimos Monastery”.

Like utenfor Lisboa finner man de idylliske byene Cascais, Estoril og Sintra. Her kan du nyte late dager på stranden, spille golf, shoppe eller teste utelivet. En firmatur til Lisboa byr på flotte og varierte opplevelser!

Shopping i Lisboa

Shopping i Lisboa er både spennende og morsomt. Du finner elegante butikker langs hovedgatene, enorme kjøpesentre og markeder. Gatene i området Baixa sammen med Chiadodistriktet har lenge blitt ansett som Lisboas viktigste shoppingdistrikt.

Lisboa sentrum har tre store kjøpesentre og flere mindre. I sentrene finner du alle slags butikker, fra de mest elegante designbutikkene til kjeder som H&M, ZARA og Marks & Spencer. Prisnivået varierer, men regn med at prisene er 10–25 % lavere enn i Norge. Importerte produkter er dyrere enn portugisiske. Sko og skinnvarer er spesielt prisvennlige, og utvalget er stort. Vil du handle med deg noe spesielt og typisk portugisisk, kan vi anbefale keramikk. Det portugisiske porselenet Vista Allegre er også et bra kjøp, det samme er krystall av merket Atlantis. I vinbutikkene i sentrum kan du kjøpe landets beste viner og portviner.

I downtown, dvs. Baixa-området, finner du også mengder av butikker, likeledes i området Chiado. Her finner du H&M, Zara og designbutikker som Armani og Luis Vuitton. Her er også mange skobutikker og dessuten butikker med helt vanlige (rimelige) priser. Rua do Ouro (gullgaten) har mange gullsmeder og juvelbutikker. På Rua da Prata (sølvgaten) finner du flotte sølvarbeider. Det er her, i Lisboas hjerte, at du kanskje opplever den mest spennende shoppingen.

Lisboas yrende restaurant- og uteliv

Siden Lisboa var trafikkert av sjøfarere, er det portugisiske kjøkken påvirket av landets mange kolonier. Her får du mat fra mange verdensdeler, men hovedsakelig fersk fisk og skalldyr. Nasjonalretten er Bacalao i alle varianter, og en aften på en ”Casas de Fados” med en god vin fra Douro-regionen, Bacalao og fado show er nesten obligatorisk. Bacalao består av blant annet norsk klippfisk og betyr rett og slett torsk.

Barrio Alto er selve navlen i Lisboas restaurant- og natteliv. Her finner du lokalbefolkning og turister, og barene, kafeene og restaurantene ligger tett i tett. Området nede ved havnen og under 25 de Abril Bridge, også kalt ”docas”, er også et livlig sted å være tidligere på kveld

Aktiviteter i Lisboa

Å ta trikk 28 og utforske de mange småbutikkene i de trange gatene er en aktivitet i seg selv, men ønsker man å gjøre en gruppeaktivitet kan man for eksempel foreta en Jeep Tour til Sintra kombinert med teambuilding aktiviteter, handle mat på markedet og ha kokkekurs eller lage en minnerik fotomontasje fra Lisboa. Ønsker man en litt spesiell by-sightseiing kan man kjøre GO CAR som er små 2-setere med GPS styrt guide som gir deg riktig informasjon uansett hvor du kjører. Hva med å holde firmaets årlige golf turnering i Cascais, dra på delfinsafari, besøke en vingård eller få en innføring i verden av portvin?

Vårt innsidetips for din firmatur til Lisboa

Du må reise til bydelen Belém og se på Mosteiro dos Jerónimos. Palasset ble bygget som en triumf etter at Vasco da Gama fant sjøveien til India. I dag står det på listen over UNESCOs verdensarv.

Populære aktiviteter

Personvern og cookies