Budapest er levende og storslått

Øst-Europas Paris

I ordenes oppriktige betydning, er Budapest en vakker og mektig! Det er en spennende og høyst levende storby med storslåtte severdigheter man bør vurdere ved neste firmatur.

Budapest er mekka for historie og arkitektur interesserte, shopping elskere og andre mennesker med stor apetitt på mat, drikke og natteliv

Budapest har storslåtte severdigheter

Undergrunnssystemet i Budapest er fascinerende og blant Europas beste, og de gamle t-bane stasjonene er en severdighet i seg selv. Av de mer kjente attraksjonene kan man nevne det erværdige Szechenyi- og Gellert badet samt den enorme Parlamentsbygningen som er byens landemerke. Det Kongelige Slott, Matiaskirken og Fiskerbastionen som ligger på slottshøyden i Buda må sees. På Pest siden nevner vi Hero Square, St. Stefans Basilica, markedshallen og verdens nest største synagoge, Den Jødiske Synagogen.

Shopping i Budapest

Typiske ungarske suvenirer inkluderer porselen, viner, antikviteter og lokalt håndverk som tredukker, tepper, broderier og lamper. Dessuten finner du moderne klær billigere her enn i Vest-Europa, og fottøy kan også være et godt kjøp.

Selv om de fleste attraksjonene befinner seg på Buda-siden, er Pest overlegen for shopping. Den lange gågaten Vàci Utca har det aller meste av designerbutikker og moteriktige butikker av alle slag, i tillegg til små lokale tradisjonelle ungarske butikker. I Folkart Centrum i nummer 58 finner du alt av lokal håndverkskunst.

Hvis du ikke er på utkikk etter noe spesielt, kan det lønne seg å dra ned til kvartalene rundt Erszebetbroen. I hovedgaten Kossuth Utca og mylderet av koselige smågater rundt finner du mange små og rimelige butikker som selger blant annet antikviteter, håndverk, bøker, suvenirer, skinn, lær og smykker.

Budapest sitt restaurant- og uteliv er en fryd

Sir Lancelot er en middelalderrestaurant som serverer velsmakende og mye mat, og som har innslag av underholdning. Her må man spise med fingrene fra store trau, for kniv og gaffel finnes ikke. Den argentinske restauranten, Pampas, serverer nydelig biff og husets egen vin, Pampas Cuvée (Cabarnet og Merlot), kan absolutt anbefales. Kafé Kor ved St. Stefans Basilika er også en koselig og liten restaurant med høy kvalitet på maten.

I Budapest vil du finne et utested som passer for deg. Her finnes romantiske caféer og stilige Coctail barer, puber som spiller live musikk og moderne nattklubber som er åpne til tidlig morgen.

Budapest byr på mange aktiviteter

Like utenfor Budapest kan du gjøre noe så sjeldent som å være fører av ekte, militære tanks. Det bråker, rister og skrangler når de mange tonn med jern skal over bakketopper eller forsere elver. Tidligere militært personell håndterer sikkerheten og gir instruksjoner. Blir dette litt for heftig, kan et mer rolig rebusløp med Trabantbiler kanskje være aktuelt? Eventuelt noen dager i Eger dersom man ønsker å slappe av, eller bare slappe av med et slag sjakk på det vakre Szechenyi badet? I Budapest kan man også oppleve F1 sirkuset og Red Bull Air Race på nært hold, eller å kjøre bil på den kjente Hungaroring.

Vårt innsidetips for din firmatur til Budapest

20 minutter utenfor Budapest finner du et stort outlet senter hvor man kan gjøre røverkjøp på merkevarer.

Populære aktiviteter

Personvern og cookies