Nice og Rivieraens verdenskjente kystlinje

Saint-Tropez, Cannes, Nice og Menton er som perler på en snor

Den franske Riviera er kjent over hele verden, og blir av mange betraktet som den vakreste kystlinjen på denne jord. De mange små, trivelige byene og det vakre landskapet gjør Rivieraen med Nice i spissen til et herlig reisemål.

Når du befinner deg på Rivieraen vil du forstå hvorfor artister og kjendiser har blitt tiltrukket til dette området i mange hundre år.

Nice

Nice er Rivieraens dronning og det gode livets by. Byen er elegant, livlig, folkelig og avslappende på samme tid. Gamlebyen er trivelig med trange gater og yrende folkeliv med Cours Saleya som selve hjertet.

Byen er bygget på tre høyder og er blant annet kjent for sin lange strand-promenade, ”Promenade des Anglais”, blomstermarkedet på Cours Saleya og gågaten ”Rue de France”. Nice har også en flott havn og fine strender. Selve bykjernen er liten og det meste kan enkelt sees til fots.

Det er i Nice det meste skjer, men på grunn av de korte avstandene til nabobyene er det ikke nødvendig å bo akkurat her.

Cannes

Cannes er en av verdens mest glamorøse byer. Mest kjent er den nok for sin strandpromenade, La Croisette, hvor det under den verdenskjente filmfestivalen er stedet alt foregår.  Byen er preget av sin luksuriøse setting og vakre omgivelser. Avstand fra Nice er ca 25 km.

Monaco

Monaco er verdens nest minste land etter Vatikanstaten, og ikke en del av den franske Riviera isolert sett. Med kort avstand fra Nice (ca 15 km), luksuriøse Monte-Carlo Casino fra 1878 og havnen La Condamine som kjente attraksjoner er Monaco en  populær by å besøke under et opphold på den franske Rivieraen.

Gorges du Verdon

Gorges du Verdon ligger i innlandet. Dette er frankrikes svar på Grand Canyon, og blir av mange sett på  som den vakreste canyon i Europa. I Georges du Verdon finner du en rekke små og vakre landsbyer som Valensole, Riez og Bauduen. Den  grønne verdonfloden renner gjennom en 800m dyp kløft med dramatiske klipper og krappe svinger. Verdon ble beskyttet i 1990 og er merket som ”Grand Site de France”.

Som perler på en snor

I tillegg til Nice, Cannes og Monaco finner du jetset byen Saint Tropez, badebyen Saint-Raphaël, Juan-les-Pins, Antibes, Agay og mange flere små perler. Småbyene ligger tett i tett og hver og en har sin egen sjarm. Har man god tid og et ønske om å se Marseille er den også innen rekkevidde.

Populære aktiviteter

Personvern og cookies