Jotunheimen - høye fjell, isbreer og ikoniske turstier

Høye fjell, dype grotter, isbreer og ikoniske turstier

En firmatur til Jotunheimen blir sjeldent feil!

Trives du over 2000 meter, er det 253 muligheter i Jotunheimen. Her finner du Norges høyeste fjell, noen av Norges mest populære fjellturer og flotte overnattingssteder for den perfekte firmaturen i fjellet.

Beitostølen og Beitocampen

Det beste utgangspunktet for en firmatur til Jotunheimen er Beitostølen. På Beitostølen er det en rekke små og store hotellet som har god kapasitet på overnatting og konferanselokaler, i tillegg er det gode muligheter for aktiviteter.

Med Beitostølen som base er det mulig å gjøre halv- og heldagsutflukter for å oppleve Jotunheimen på sitt beste. På tur over Valdresflya passere vi kjente topper som Bitihorn med sine 1607 meter, en topp som er overkommelig for de aller fleste.

Besseggen

Besseggen, Norges vakreste og mest populære tur er et godt utgangspunkt fra Beitostølen. Fra Gjende starter dere med en fin båttur på Gjendevannet med majestetiske fjell på begge sider. Det er gode grunner til at Besseggen er en av landets mest populære turer. Den fantastiske utsikten over ville Jotunheimen og de bratte passasjene gir en god følelse av mestring.

Turen er ikke spesielt vanskelig eller veldig utsatt, men gir likevel en luftig følelse med det grønne Gjende 400 meter lenger ned på sørsiden siden, og det dypblå Bessvatnet på nordsiden.

Lom

På andre siden av Valdresflya har vi Lom som er et knutepunkt for reiser til Vestlandet. I Lom og Jotunheimen finner du et rikt utvalg av overnattingssteder som har lang tradisjon i å ta vare på kresne og eventyrlystne fjellturister – enten de ønsker seg til tindene i Jotunheimen eller søker lun atmosfære for fred og ro.

På mange av hotellene og serveringstedene har gamle våningshus og driftsbygninger blitt bygde om og tilpassa moderne turisme. Her kan du velge mellom alt fra hotell og hytter sentralt i Lom  - til autentiske gårds miljø og fjellstuer hvor du kan starte fjellturen rett utenfor døra.

Brevandring

Bøverbreen er den mest vanlige og mest tilgjengelige breturen for grupper og nås etter en times vandring fra Krossbu som ligger langs Sognefjellsveien. Den er en utløper av den mer kjente Smørstabbreen. Bøverbreen er relativt flat, men har flere vakre og spennende blåisområde med vakre formasjoner og spennende passasjer.

Kalksteingrottene i Dumdalen

Besøk de 10.000 år gamle kalksteinsgrottene i Dumdalen. Dumdalsgrottene ligger like ved Jotunheimen Fjellstue, så her kommer du deg fint frem til fots. Dette er en tur med spenning, som er tilgjengelig for de fleste. Grottene ligger i Dumdalen, en frodig og vakker sidedal inn i Breheimen, med et rikt utvalg av blomster og planter. Her har elva Dumma slipt ut spennende ganger og grotter i det kalkrike fjellet i mange tusen år.

For å utforske grottene gar vi med egen guide. De vil vise dere store katedraler og smale ganger du kan åle deg gjennom. Her vil du få nødvendig utstyr som hjelp og lykt, og en trygg tur inne i grottene.

Andre reisemål i Norge

Personvern og cookies