Legg neste firmatur til «Skjønnheten på Donau»

Hovedstaden i Slovakia er en av Europas skjulte perler

Bratislava er hovedstaden i Slovakia, og kalles ofte ”Skjønnheten på Donau” der den brer seg på begge sider av den kjente elven.

Byen er en fascinerende blanding av tre nasjoner – Ungarn, Østerrike og Slovakia. Bratislava er den eneste hovedstaden i verden som grenser mot to land. Bratislava har totalt 450.000 innbyggere, hvorav 35.000 er internasjonale studenter. Økt turisme, kombinert med studentene, gjør sitt til at byen blir ung og dynamisk.

Se eksempel på program ved en firmatur til Bratislava:

Shopping i Bratislava

Bykjernen er relativt liten og oversiktelig. I sentrum finner man gamlebyen som man spaserer igjennom på en halvtime. Gamlebyen er sjarmerende med sine trange gater og små torg. Dessverre er det ikke så store shopping muligheter i sentrum. Det finnes noen butikker, og noen veldig ekslusive butikker i området ved Mikaelstårnet, men de mest kjente dagligdagse merkene finnes ikke i sentrum. For å gå på skikkelig shopping trenger du å reise over den nye broa (Nove Most) og der finner du AUPARK – Bratislava Shopping Center. Her har du mye å gå løs på, og prisene er lavere enn vi er vant med hjemme i Norge.

Hvert år holdes det julemarked på torget i gamlebyen. Her står det tett i tett med boder som selger håndverk, lokale matspesialiteter, supper og kaker i tillegg til underholdning. Julestemningen er til å ta og føle på, og denne vil du komme til å ta med deg hjem – i tillegg til julegavene.

Bratislava byr på bra restaurant- og uteliv

Slovakia har, som Tsjekkia, en lidenskapelig kultur til øl. Det finnes utallige puber rundt omkring i byen, og de er svært godt besøkt. ”Slovak Pub” er en sjarmerende bule, møblert som en hytte med tykke trebord og stoler. Her kan man nyte en ”Zlatý bazant” mens man beundrer gamle malerier av Slovakiske folkehelter og historiske hendelser. ”Restaurant Flowers” i historiske Edödy Palace i sentrum av gamlebyen tilbyr middelhavsinspirerte retter i moderne omgivelser med bilder fra Andy Warhol på veggen

Aktiviteter i Bratislava

Det er mye å gjøre i Bratislava. Du kan være aktiv å kjøre ATV eller gokart, ha utflukt med tråsykkel i flotte omgivelser, løpe rundt i byen for å løse rebuser, foreta en guidet byvandring, rafte eller padle kajakk.

Ønsker du mindre stressende aktiviteter kan du ta en flott dagsutflukt til Pezinok i Carphatian distriktet for en profesjonell vinsmaking eller et keramikkurs i Modra.

Vårt innsidetips for din firmatur til Bratislava

Restaurant UFO er plassert på toppen av en bro pilar med flott utsikt over slottet og gamlebyen. Her har de god mat og en bar med stort utvalg. Totalt tar restauranten 130 personer, men beregn god tid dersom dere er mange da det finnes bare en heis.

Høydepunkter

Slovakiaring

Slovakiaring er Slovakias nasjonale rallybane, designet av Hans Roth. Motorsenteret ligger kun 30 km utenfor Bratislava, og det arrangeres internasjonale Grand Prix løp i ulike klasser

  • Banen kan leies eksklusivt på timebasis, og antall biler kan justeres
  • En profesjonell utendørs gokart bane ligger i tilknytning til anlegget
  • Pit-stop teambuildingaktivitet - hvem klarer raskest å skifte dekk
  • I tilknytning til anlegget ligger også baner for å teste grensene til 4X4 offroad biler

Programforslag for firmatur til Bratislava

Dag 1

Efter å ha landet på flyplassen i Wien, kjører bussen de få milene som deler Wien fra Bratislava og setter kursen rett mot aktivitetssenteret White Water Park. Vi spiser en enkel lunch på veien, før det bærer mot vannfylte opplevelser. Her blir det rafting, elvebrett, SUP, kajakk og kano. Rett og slett en adrenalinfylt ettermiddag. Bussen tar oss så videre til Bratislava sentrum for innsjekk på eksempelvis Park Inn by Radisson. Middagen spiser vi på bryggerihallen Sladovna med etegilde og store krukker fylt med husets utsøkte brygg plassert rett på bordet.

Dag 2

Efter en avslappende formiddagen rusler vi rundt i gamlebyen med lokalguide som avslutter turen med å løse oss inn på noen av Bratislavas høydepunkter – den nasjonale vinbanken. Her får vi hundre minutter til å smake på 72 forskjellige viner fra Slovakia. Vinsmakingen avslutter vi med en god lunsj på restaurantene Korzo midt i promenadegaten. Dersom vi ønsker en mer fartsfylt opplevelse, er det bare en kort vei til landets beste go-kart senter med både innendørs (elektrisk) og utendørs (bensin) racerbane. Middagen spiser vi på UFO, landets fremste restaurant, plassert på toppen av pilaren av Bratislavas signaturbro. Bedre utsikt og mat får man ikke i denne byen. Hvis noen så føler at natten fortsatt er ung, er det bare å vrikke på dansefoten på Bratislavas største nattklubb som ligger i hotellets underetasje.

Dag 3

Siste dagen er det bare å nyte en lang frokost, benytte fritiden til litt shopping eller en spasertur langs mektige Donau, før det blir bussavgang til flyplassen i Wien.

Populære aktiviteter

Personvern og cookies