Lillehammer - en Olympisk opplevelse

En Olympisk opplevelse

I Lillehammer kan du besøke Maihaugen, Hafjell og de olympiske anleggene, ta en tur med verdens eldste hjuldamper Skibladner, eller dra på oppdagelsesferd med sykkel, til fots eller på ski.

Mekka for vintersportsentusiaster

Lillehammerregionen har en egen plass i hjertet hos mange sportsinteresserte, takket være vinter-OL i 1994, et av norgeshistoriens største og mest vellykkede idrettsarrangementer. Mange av de olympiske anleggene er fremdeles i bruk og åpne for besøkende, noe som gjør regionen til et mekka for vintersportentusiaster. I sesongen kan du både gå på langrenn og kjøre alpint, og hvis du tør, kan du suse ned bob- og akebanen ved Hunderfossen i 100 kilometer i timen.

Regionen, som strekker seg fra Rondane i nord langs Gudbrandsdalen til Lillehammer, gir deg noe av det beste Norge har å by på – høye fjell og skogkledde åser, frodig kulturlandskap og en levende by. Landskapet er optimalt for vandring, sykling og ridning.

Museer, parker og Skibladner

Byen har mange museer og kultursentra, blant annet Maihaugen, Norges Olympiske Museum og Lillehammer Kunstmuseum. Utenfor sentrum kan både store og små leke seg i Hunderfossen familiepark, på Barnas gård og i Lilleputthammer Familiepark. Og du bør ikke gå glipp av en tur med Skibladner, hjuldamperen som har fraktet passasjerer, post og varer mellom byene rundt Mjøsa siden 1856.

Regionen har et stort utvalg av alt fra hyggelige kafeer til kvalitetsrestauranter, der du får det beste av både lokalmat, reale biffer og mer eksotiske smaker.

Ta kontakt for en hyggelig prat og et uforpliktende forslag på firmatur til Lillehammer.

Andre reisemål i Norge

Personvern og cookies