En storby med småbysjarm!

En vakker, trendy, avslappende og sjarmerende storby

Amsterdams smale gater, kanaler og vakre broer knytter hovedstaden sammen til en fascinerende storby med småbysjarm. Nederlands hovedstad Amsterdam er en trivelig og spesiell by med flotte severdigheter. Byen har et rikt kulturliv med en mengde flotte museer og gallerier. For ikke å glemme en sjarmerende arkitektur i form av skjeve 1600-tallshus som står på rekke og rad langs kanalene. Med et bra utvalg spennende aktiviteter og et yrende uteliv er Amsterdam den perfekte destinasjonen for deres firmatur.

Kultur og severdigheter

De tre beste måtene å se Amsterdam på er kanalbåt, sykkel eller til fots. Amsterdam er en veldig spaservennlig hovedstad og en gåtur i sentrum byr på en fest for sansene. Det finnes vakre husfasader, blomsterselgere, gatemusikkanter, uteservering og et yrende folkeliv det er lett å bli revet med av. Som man fort oppdager er sykkel et populært fremkomstmiddel og en flott måte å se byen på. Dessuten går kanalbåtene kontinuerlig rundt i Amsterdam og sørger for en avslappet sightseeing som man ikke får gnagsår av.

Kanalbåtene stopper blant annet ved mange av Amsterdams kjente museer, og en firmatur til Amsterdam kan by på besøk både musee- og galleribesøk. Rijksmuseum har malerier av Rembrandt og Vermeer, Van Gogh museet består av over 200 av hans malerier i tillegg til verk av Monet og Gauguin, og Stedelijk Museum har kunstverk av Picasso, Chagall, Cezanne og Rodin. For et litt annerledes museumsbesøk er Heineken Experience å anbefale. Museet er et nasjonalt monument i Amsterdam hvor man kan bli nærmere kjent med historien til det populære nederlandske ølmerket. En annen av Amsterdams severdigheter er selvfølgelig Anne Frank Huis.

Småbutikkenes by

Amsterdam har upåklagelig shopping og kan garantert tilfredsstille ethvert behov. De Ni Smågatene (De Negen Straatjes) er et sjarmerende kvartal med små morsomme, trendy og særegne butikker, og er spesielt kjent for bruktbutikker. I tillegg finnes en mengde koselige kaféer med uteservering og flere gallerier.

Hvis merkevarer er mer din stil så kan Amsterdam by på Kalverstraat, som huser de store kjedene, og hvis lommeboken tillater det så kan du finne designere som Gucci, Armani, Mulberry og Chanel i den stilige handlegaten P.C Hoofstraat. Midt i shoppingdistriktet finnes Amsterdams største varehus, De Bijenkorf, som blir kalt Amsterdams svar på Harrods i London. Her tilbys alt du kan ønske deg – dog ikke nødvendigvis til en billig penge.

Amsterdams varierte restaurant- og uteliv

Det er ikke vanskelig å ha det gøy på firmatur i en by som Amsterdam. Men tro for all del ikke at Amsterdams fornøyelser kun består av det famøse ”Red Light District” og byens ”Coffe Shops”. Amsterdam kan blant annet by på interessante restaurantkonsepter, som økologisk gourmetmat i restauranten De Kas, eller hva med å nyte en utsøkt middag i restauranten De Jonge Dikkert; en autentisk nederlandsk vindmølle fra 1672. Flere av byens trendy restauranter og cocktail barer er å finne i områdene Jordaan og De Pijp, mens på torget Leidseplein ligger pubene vegg-i-vegg. Amsterdams særegne brune kaféer byr på et avslappet barliv og mange av utestedene tilbyr uteservering ved kanalene. Nattklubbene er forholdsvis små men byr på det meste, er du ute etter trendy, avslappet eller sofistikert moro så finner du det i Amsterdam.

Aktiviteter i Amsterdam

Utvalget av spennende aktiviteter i Amsterdam er variert og svært bra. Det finnes for eksempel guidet sightseeing til fots, på step- eller Segway tur, eller på kanalbåt. For sightseeing med en vri så anbefaler vi ”The City Game”, som er et rebusløp med mobiltelefon og GPS i Amsterdams gater der lagene kjemper i en urban orienteringskonkurranse.

Hvis konkurranse er noe for deres firma kan vi også foreslå en strand-golf konkurranse, eller hva med et fekterkurs i et kloster som team building? Hvis dere vil utforske deres kreativitet kan is-skulptur og sandskulptur kurs anbefales. For en mer actionfyllt aktivitet anbefaler vi en stunt-man workshop, eller in-line skating kurs i Vondelpark, en av Europas mest populære møteplasser for rulleskøyter. Mulighetene er også til stede for rafting eller en tur i Powerbåt med 900 hestekrefter på Ijsselmeer.

Vårt kunstneriske innsidetips for firmaturen

Hver søndag er det et kunstmarked på Spui plassen som ligger midt i byen, hvor lokale og internasjonale kunstnere stiller ut sine kunst- og håndverk. En utmerket mulighet til å ta med en original Amsterdamsuvenir hjem!

Populære aktiviteter i Amsterdam

Heineken Museum

Sør-Afrika pingviner
Personvern og cookies