Den sjarmerende byen mellom de 7 fjell

En firmatur til den sjarmerende Hansabyen Bergen og de vakre nærliggende øyene blir sjeldent feil!

Denne sjarmerende byen mellom de 7 fjell har så mangt å by på. Vestlendingene ønsker oss velkommen med åpne armer og glimt i øyet. Her er det vakker natur og opplevelser i fleng, uansett årstid.

Byliv og havets delikatesser

Bergen har et mangfold av kafeer, barer og restauranter, men skal man ha det lille ekstra, så kan vi på det varmeste anbefale en halvtimes båttur ut til Cornelius på Holmen. Her lover vi en fantastisk helaften med det beste av havets delikatesser, akkompagnert av de beste viner fra stedets egen vingrotte. Vi anbefaler også å toppe besøket med et personlig foredrag av gründeren Alf Roald Sætre, alias Captain Alf & Oyster Dundee, hvor han garantert får latteren til å sitte løst.

Bryggen

Bryggen i Bergen er verdensberømt og verneverdig, oppført på UNESCOs verdensarvliste siden 1979. Den er et synlig minne på byens historie med tilknytning til den blomstrende Hansatiden fra midten av 1300 tallet og frem til 1754 da Hansakontoret ble nedlagt. Bryggen ble anlagt rundt år 1070 og har lidd en tøff skjebne gjennom flere branner, men har standhaftig blitt gjenreist og rommer i dag 13 mål med 61 fredede trebygninger. På denne historiske plassen kan vi tilby spennende vandringer og opplevelser med Bergen Byteater i spissen.

Fløien

Fløien er ett av byfjellene med et platå 320 meter over havet. Herfra får man en fantastisk utsikt over Bergen by og fjordene rundt. Fløibanen i seg selv er en av byens mest populære attraksjoner, men samtidig også kollektiv transport opp til privathusene som ligger vakkert til på veien opp.

På toppen finner vi Fløien Folkerestaurant, kun 6 minutter fra Bergen sentrum, men langt unna hverdagslivets mas og støy. Et perfekt sted for både uformelle samlinger og flotte festmåltider, gjerne med underholdning til.

Ulriken

Ulriken er det høyeste av byfjellene som rager hele 643 meter over havet. Om utsikten fra Fløien er imponerende, ja, da er dette dobbelt imponerende! Svevebanen tar deg til topps på 7 minutter. Fra utsiktsplatået har man milevid utsikt over Bergen og omegn med fjorder og skjærgård, hav og fjell.

Her kan du også få testet ut adrenalinet i kroppen. Norges raskeste Zipline befinner seg nemlig her. Fra Ziplinen får man en flott utsikt mens man svever i høy hastighet over bakken, 300 meter mot Fløyfjellet. En pangstart på deres firmatur til Bergen!

På toppen ligger Skyskraperen restaurant, et sted som passer for konferanse i skyene, uformelle samlinger og finere festmiddager.

Akvariet

Akvariet har sin beliggenhet på Nordnes – Bergens eneste ”møtested” under havoverflaten.

I tillegg til å være en flott attraksjon i seg selv er dette et unikt sted for samlinger og stilfull festmiddag i Rotunden, et stort sirkelformet rom med store akvarier på alle kanter.

Her har de også auditorium for konferanse som kan kombineres med et besøk i Akvariet.

Programforslag

Naturopplevelser av de sjeldne – på én dag.

Kan dere avse en hel dag til naturopplevelser og aktiviteter, så er dette tingen å gjøre mens dere er i Bergen. Vi starter med en togtur fra Bergen sentrum forbi Voss til Myrdal. Der går vi over til Flåmsbanen som tar oss med på verdens vakreste togreise ned til Flåm. Her nyter vi en plankelunsj bestående av 5 forskjellige småretter tilpasset med 5 forskjellige øl fra Ægir Bryggeri. Fra brygga i Flåm går ferden videre med RIB båter i det vakreste fjord- og fjell landskap inn til Gudvangen. Her blir det morsomme aktiviteter i Njardarheimr Vikinglandsby før vi avrunder oppholdet i Gudvangen med en magisk vandring i de hvite grottene. En kort busstur tar oss til Voss hvor vi går ombord i toget som bringer oss tilbake til Bergen.

Et lite norsk eventyr!

Andre reisemål i Norge

Personvern og cookies