Stresa er en av mange, små og idylliske byer ved innsjøen Lago Maggiore i Nord-Italia

Stresa – perlen ved Lago Maggiore

Stresa er rett og slett bare idyllisk!

I perioden april til oktober bugner det av velduftende blomster, og uansett hvor du befinner deg er det grønt og frodig. Byen har en vakker promenade langs innsjøen, flere offentlige strender og flotte hoteller.

En perle. Enkelt og greit.

Severdigheter

Stresa kan ikke skryte på seg mange og store severdigheter, men de som finnes holder i massevis for en weekend!

Blant hovedattraksjonene finnes de borromeiske øyene: Isola Bella (den vakre øya), Isola dei Pescatori (fiskernes øy) og Isola Madre (moderøya). Hit kommer man med rutebåter som går hver halvtime fra sentrum, eller man kan chartre egne båter. På øyene finnes vakre hager og slott, og så klart restauranter og barer. På Isola Madre finner du blant annet en botanisk hage med noen uvanlige hvite påfugler.

Storslåtte bygninger som Villa Ducale, Villa Dell’Orto og Villa Pellavicino fra 1800 til tidlig 1900 tallet er også populære severdigheter. Det vakre 5-stjerners hotellet Grand Hotel des Iles Borromees fra 1861 kan også nevnes her.

Restauranter og uteliv

Utelivet i Stresa er ikke det byen er kjent for, men i sentrum finnes barer og vinbarer som er åpne til etter midnatt i tillegg til Lido Beach Club bar og nattklubb.

Restauranter derimot finnes det mange av. Det kan anbefales å legge et av måltidene til en av Borromeo øyene. Atmosfæren på Isola dei Pescatori er unektelig sjarmerende og gir middagen en flott ramme. Grand Hotel des Iles Borromees serverer nydelig mat i ærverdige og staselige lokaler. Skal man legge litt mer i det har man blant annet Piccolo Lago med 2 stjerner i Michelin guiden eller det staselige herskapshuset L’Antico Maniero,

Aktiviteter i Stresa

Stresa byr på gode muligheter for flotte gå- eller sykkelturer, for eksempel med utgangspunkt i taubanen til Alpino og Mottarone. Hvis du er glad i golf kan du gå 18 hull på Borromees Golf Club, ha en dag med øyhopping, dagsutflukt til Milano og Torino, eller tur til vindistriktet Ghemme med påfølgende lunsj og vinsmaking.

Club Nautica byr på ulike vannaktiviteter på sommeren som vannski, wakeboard, paraseiling, leie av seilbåt eller sightseeing med seilfly. Noe nærmere den sveitsiske grensen kan man kite og vindsurfe. Det er også mulig å ta en dagstur til Sveits eller oppdage sjarmerende Lago Orta.

Vårt innsidetips

Gå ikke glipp av den familiedrevne vinbaren ”Al Buscion” i Stresa sentrum. De byr på kvalitetsviner på glass og velsmakende oste- og skinketallerkener.

La Dolce Vita!

Populære reisemål

Personvern og cookies