Praha Movie Maker

Lag deres egen spillefilm og konkurrer om de gjeve Oscar statuettene

Hvem er firmaturens Steven Spielberg?

Bli enig om tema, manus og rollefordeling - og gå ut i Prahas vakre gater og lag den beste filmen på firmaturen!

Det blir i så fall belønnet med en gjev Oscar statuett - og ikke minst heder og ære!

One, two, three - action!

Vi begynner med en kort briefing hvor vi får introduksjon til dagens utfordring. Her vil vi få en gjennomgang av hvordan man lager spillefilm og hvordan det utdelte utstyret virker.

Videre deles vi inn i mindre grupper, og hver enkelt tildeles roller som regissør, manusforfatter, hovedrolle innhaver, statister osv. Formålet er å lage en 120 sekunders reklamefilm deres selskap.

Vi får anledning til å bruke et bredt utvalg av kostyme, diverse tilbehør, musikk m.m., før det er på tide å filme og ha det gøy i Prahas gater.

Firmatur.no sin kameramann lager film om filmteamene, og senere er det duket for Academy Award Ceremony. Her blir alle reklamesnuttene vist på storskjerm, og det holdes utdeling for beste mannlige og kvinnelige skuespiller, beste film osv.

Firmatur til Praha

Praha

Kjært barn har mange navn, også Praha. ”The City of Dreams” er et av dem, og etter deres firmatur vil dere skjønne hvorfor. I århundrer har turister, kunstnere og Tsjekkere lovpriset byen, og alt tyder på at det kommer til å forbli slik.

Praha har røtter helt tilbake til år 900, og byen bærer stolt sine velbevarte minner som forteller om en rik og storslagen fortid. Den ble første gang nevnt i 965 av en arabisk kjøpmann som snakker om ”denne vakre by av sten”. I middelalderen var Praha en av de mest betydningsfulle byene i verden, og i dag er den kjent for sin uvanlig tette samling av gamle palasser, katedraler, museumer, gallerier, teater, restauranter og butikker.