Vi tilpasser firmaturen ditt budsjett

Vårt mål er å arrangere den beste firmaturen innenfor dine økonomiske rammer. Dersom du er åpen for forslag og litt fleksibel, kan vi knepene som gjør det mulig!

Mange ulike faktorer bestemmer prisen på et arrangement

Svært ofte får vi spørsmålet «hva koster en firmatur?» eller «hva koster et event?».

Dette er svært vanskelig å svare på, noe vi skjønner kan være litt rart siden firmaturer og eventer er det vi driver med. Det er likevel ikke en selvfølge at det er rimeligere å reise i lavsesong enn i høysesong, eller at Riga er rimeligere enn Paris. Årsaken er at prisene er avhengig av så mange ulike faktorer, og her skal vi gjøre rede for noen av dem.

Generelt sett er våre tips for å få mest mulig for pengene:

  • Vær ute i god tid, gjerne 11 mnd før avreise ved firmatur til utlandet, og 18 måneder ved et større arrangement i Norge.
  • Undersøk om dere kan være fleksible på reisedager dersom dere skal reise i forbindelse med en helg. Eksempelvis lørdag – mandag, i stedet for fredag – søndag.
  • Undersøk om dere kan reise i midtuke. Det er som oftest mest etterspørsel på flybilletter i forbindelse med en helg.
  • Undersøk om dere kan være fleksible på dato innenfor ønskede periode. Eks ønske om uke 2, 4 eller 6 i 20xx.

Når på året skal dere dra?

Prisene varierer ut i fra om det er høy-, mellom- eller lavsesong på reisemålet. Som oftest i Europa er høysesong i perioden mai til oktober.

Det betyr ikke umiddelbart at det er rimeligere i lavsesong enn i høysesong dersom dato for arrangementet er låst. Det kan for eksempel være at en stor kongress på reisemålet fører til at hotellene er fullbooket og svært dyre, eller at flyet dere må ta ikke har flere ledige plasser.

Skjer det noe spesielt der dere skal?

Reisemålene er av og til vertskap for store kongresser, messer, festivaler, offisielle arrangementer som EU møter og liknende. Da er som oftest prisene på hotell svært høye, hvis det i det hele tatt finnes ledige rom. Dette fører til at det fort kan bli dyrere å reise i lavsesong enn i høysesong.

Er dere låst på utreisetidspunkter og dager?

Er dere avhengig av å måtte ta en eller to bestemte flygninger og flygningene ganske fulle, vil prisene på flybillettene være høye. Av og til, dersom dere er mange og/eller sent ute, vil vi kunne oppleve å ikke få tilbud om flybilletter.

Tips:
Forsøk å vær fleksibel på reisedato.

Vil dere spare penger ved å forespørre flere turarrangører?

Mange velger å forespørre flere arrangører for å innhente tilbud på en firmatur til utlandet. Sparer dere noen penger på å gjøre dette? Svaret er generelt nei.

  • De fleste arrangører har lik forretningsmodell og påslag på sine tjenester, men det finnes unntak.
  • Dere risikerer å gjøre gjøre dere selv en bjørnetjeneste, spesielt dersom dere er låst på utreisetidspunkter og datoer. Dette fordi byrået dere ønsker å samarbeide med på grunn av kjemi og programforslag muligens ikke får tilgang til flybilletter.

Tips:
Finn en arrangør du får en god dialog med og tillit til. Sammen finner dere det optimale arrangementet for dere. Det vil være best for alle parter.

Får vi grupperabatt på flybilletter?

Mange av våre kunder ser at for eksempel Norwegian annonserer med 499,- kroner t/r. Denne prisen er ikke representativ for en gruppebillett.

  • Flybilletter er muligens det eneste som blir dyrere jo flere man trenger.
  • Årsaken er at flyselskapene skal ha en gjennomsnittspris på sine flybilletter. Da selger de noen billige, noen dyre og mange midt i mellom. Gruppebilletter er som oftest midt i mellom.

Tips:
Ikke si at du trenger 70 billetter dersom du mest sannsynlig kun trenger 50 billetter. Da blir gjennomsnittsprisen høyere.

Personvern og cookies