Utflukt til vakre Trakai Castle

Gallamiddag i eventyrborgen Trakai?

Like utenfor Vilnius i Litauen ligger denne flotte borgen fra 1300-tallet

Det vakre Trakai Castle som ligger 30km fra Vilnius sentrum, ble bygget av Storhertug Gediminas på 1300-tallet. Trakai var Litauens første hovedstad. Slottet er en typisk eventyrborg i gotisk stil som er bygget på en øy med en dyp vollgrav som skiller arbeiderne og soldatene fra de kongelige. Trakai Castle er nå et museum og er å betrakte som Litauens hovedattraksjon.

Festsalen til Trakai Castle kan leies, og den store festmiddagen for firmaturen til Vilnius kan med pomp og prakt holdes her. Sammen med nydelig mat, musikk, underholdning og bueskyttere som skyter brennende piler for å ønske de herskapelige gjestene velkommen kan dette bli en uforglemmelig kveld! For ordens skyld kan vi også nevne at Vilnius by har flere flotte festsaler som kan leies nærmere sentrum.

Lunsj på Round Table Club

Like ved innsjøen ligger restaurant ”The Round Table”. Dette er en relativt fasjonabel restaurant som har flott utsikt til borgen og nydelig mat. Dersom man spiser her kan man også ta seg en liten spasertur i Trakai som er en liten, rolig og trivelig by. Trakai ble for øvrig første gang nevnt i historiebøkene 1337 og er under vurdering hos UNESCO om verning.

Et par kilometer fra Trakai Castle, ved en annen innsjø, ligger ”Lake Stone Rezidencia”. Denne koselige, familiedrevne restauranten med overnattings- og konferansemuligheter er alltid hyggelig å komme til. Her kan det arrangeres grillparty eller buffé nede på bryggen om det er fint vær. Er det ønskelig å bruke boblebadet eller badstuen er det også selvfølgelig mulig.

Personvern og cookies