Paella kokkekurs

Hvem fokuserer på å lage den optimale Paella, og hvem synes det er mest interessant med Sangria og sol?

En kick-off som virkelig smaker

Dette er en flott aktivitet som er både samlende, lærerik, smakfull, trivelig og konkurrerende. Den foregår på en av pirene ved Olympic Harbor i Barcelona.

Når vi ankommer er bordene dekket, og småretter og kald Sangria setter stemningen umiddelbart. Vi hever glassene, ønsker hverandre lykke til med kokkeleringen.

 

En deilig lunsj i vakre Barcelona!

Vi deler oss så inn i flere mindre lag og samler oss rundt bordene. Sjefskokken går nøye igjennom og forklarer hva man skal gjøre og i hvilken rekkefølge for å få den optimale Paella. Etter en halvtimes tid med hektisk, møysommelig matlaging skal vinneren kåres. Stemningen er til å ta og føle på når vinnerlaget slipper gleden løs. At det var så artig å vinne en kokkekonkurranse hadde ingen trodd.

Vi setter oss til bords for å spise lunsj, og Paellaen vi har laget må selvfølgelig smakes på. Sangriaen har tydeligvis fått ben å gå på. Godt det er mer der den kom fra. Etter lunsj er Olympic Harbor et fint utgangspunkt for å utforske Barcelona på egenhånd. Man kan spasere på bystranden bort til havnen og starten på hovedgaten, Las Ramblas.

Paella-kokkekurs

Etter konkurransen er det tid for lunsj – med selvlaget mat, så klart.