Firmatur til Bratislava

Hovedstaden i Slovakia er en av Europas skjulte perler

Legg neste firmatur til «Skjønnheten på Donau»

Bratislava er hovedstaden i Slovakia, og kalles ofte ”Skjønnheten på Donau” der den brer seg på begge sider av den kjente elven.

Byen er en fascinerende blanding av tre nasjoner – Ungarn, Østerrike og Slovakia. Bratislava er den eneste hovedstaden i verden som grenser mot to land. Bratislava har totalt 450.000 innbyggere, hvorav 35.000 er internasjonale studenter. Økt turisme, kombinert med studentene, gjør sitt til at byen blir ung og dynamisk.

Se eksempel på program ved en firmatur til Bratislava

Klikk på knappen for laste ned

Last ned eksempelprogram

Severdigheter i Bratislava

Bratislava er kjent for sin særegne ”gatekunst” som påkaller smil og gledesutbrudd hos forbipasserende. ”Men at work” ligger i gågaten Panska/Lauriska, og regnes som Slovakias mest fotograferte monument. Lenger bort i samme gate, står en fotograf med telelinse og vokter inngangen til baren ”Papparazzi”. Gamlebyen, slottene Primatial Palace og Slovak Philharmonic building er steder verdt et besøk.

Shopping i Bratislava

Bykjernen er relativt liten og oversiktelig. I sentrum finner man gamlebyen som man spaserer igjennom på en halvtime. Gamlebyen er sjarmerende med sine trange gater og små torg. Dessverre er det ikke så store shopping muligheter i sentrum. Det finnes noen butikker, og noen veldig ekslusive butikker i området ved Mikaelstårnet, men de mest kjente dagligdagse merkene finnes ikke i sentrum. For å gå på skikkelig shopping trenger du å reise over den nye broa (Nove Most) og der finner du AUPARK – Bratislava Shopping Center. Her har du mye å gå løs på, og prisene er lavere enn vi er vant med hjemme i Norge.

Hvert år holdes det julemarked på torget i gamlebyen. Her står det tett i tett med boder som selger håndverk, lokale matspesialiteter, supper og kaker i tillegg til underholdning. Julestemningen er til å ta og føle på, og denne vil du komme til å ta med deg hjem – i tillegg til julegavene.

Bratislava byr på bra restaurant- og uteliv

Slovakia har, som Tsjekkia, en lidenskapelig kultur til øl. Det finnes utallige puber rundt omkring i byen, og de er svært godt besøkt. ”Slovak Pub” er en sjarmerende bule, møblert som en hytte med tykke trebord og stoler. Her kan man nyte en ”Zlatý bazant” mens man beundrer gamle malerier av Slovakiske folkehelter og historiske hendelser. ”Restaurant Flowers” i historiske Edödy Palace i sentrum av gamlebyen tilbyr middelhavsinspirerte retter i moderne omgivelser med bilder fra Andy Warhol på veggen

Aktiviteter i Bratislava

Det er mye å gjøre i Bratislava. Du kan være aktiv å kjøre ATV eller go-cart, ha utflukt med tråsykkel i flotte omgivelser, løpe rundt i byen for å løse rebuser, foreta en guidet byvandring, rafte eller padle kajakk. Ønsker du mindre stressende aktiviteter kan du ta en flott dagsutflukt til Pezinok i Carphatian distriktet for en profesjonell vinsmaking eller et keramikkurs i Modra.

Vårt innsidetips for din firmatur til Bratislava

”Pearl Room” på Restaurant HRAD som ligger på slottshøyden har en majestetisk atmosfære og flott utsikt over gamlebyen