Firmatur til gjestfrie Dublin

Firmatur til gjestfrie Dublin

Hver by har et slagord. Dublin sitt er ”Caid Mile Failte” og betyr ”A Hundred Thousand Welcomes”. Når du besøker byen vil du forstå at dette ikke er et tomt slagord. Det er faktisk svært beskrivende for et folkeslag verdenskjent for sin gjestfrihet.

Med mer enn 600 serveringssteder, Guinnes Storehouse og moderne arkitektur i kombinasjon med hyggelige mennesker, er det ingen tvil om at tilreisene koser seg i denne byen.

Dublins mange severdigheter

Guinness Brewery er Dublins fremste turistattraksjon og tilbyr omvisning og prøvesmaking. Trinity College fra 1952 er en historisk bygning som har undervist mange av landets kjente personer igjennom tiden. Her er forøvrig et bibliotek på imponerende 200.000 historiske bøker. St. Patrick’s Cathedral og National Gallery må også nevnes i tillegg til Jameson og Irlands eldste pub, The Brazen Head. Ønsker man å se mer av det typiske Irland kan man ta en tur nord til halvøyen Howth Head og oppleve bratte klipper, grønne bakker og sjarmerende fiskevær.

Shopping i Dublin

Hovedgatene for shopping i Dublin er Grafton Street, Stephen’s street på sørsiden og Henry street på nordsiden. Gatene som ligger på hver sin side av elven er bare få minutters gange fra hverandre, men byr på ulike shoppingopplevelser

Grafton Street ligger mellom Trinity College og St Stephen’s green. Gaten inneholder mange eksklusive butikker, og varehusene huser flere designerbutikker. Irlands ledende og mest eksklusive gullsmed, Weirs, holder også til i Grafton Street. Det største og sannsynligvis beste kjøpesenteret på sørsiden av elven, St. Stephen’s Green Shopping Centre, ligger i sør enden av Grafton Street.

I Georges street finner man et fantastisk innendørs marked som heter Georges Street arcade. Her er det boder og butikker som byr på alt fra spennende frukt til second hand klær. Bak markedet finner man en rekke klær og sko butikker og noen koselige restauranter.

Temple Bar er det kulturelle hjertet i Dublin. Her finner du fullt av interessante småbutikker med kunst, håndverk, klær og musikk. Det finnes også et godt utvalg av brune puber her.

Restaurant- og utelivet i Dublin rocker

Temple Bar er Dublins kjente utelivskvartal med barer og puber tett i tett. Området er en severdighet i seg selv. Her finner man alltid et trivelig sted med høy stemning som spiller live pop, rock eller irske folkesanger. Også i området rundt St. Stephen’s Green er det en del nattklubber. Ved deres firmatur til Dublin kan vi også anbefale en tur til Roddy Boland’s, som er en livlig pub like i utkanten av sentrum. Her finner vi hovedsakelig stamkunder, og den spesielle atmosfæren vil fengsle deg i timesvis. Er du en hund etter søtsaker må du ta turen innom ”Queen of Tarts” for marengs, brownies og scones med mer.

Aktiviteter i Dublin

Hundeveddeløp, såkalt Greyhound Racing, er en spesiell, spennende og veldig populær aktivitet i Dublin. Ikke mange turister opplever dette sammen med lokalbefolkningen, og vi lover dere at dette vil huskes! Firmatur.no ordner egen lounge med servering og erfarne gamblere som forklarer sporten og hjelper med tippetips. Kanskje det er mer interessant å ha et Riverdance kurs for å lære denne verdenskjente, lokale dansen? Hva med en ”Dublin Musikal Pub Crawl”, eller å arrangere ”Celtic Games” for ditt firma?

Vårt innsidetips

Restaurant KITES er en skjult perle som svært få turister får med seg. Den ansees å være Irlands beste kinesiske restaurant og holder hus i en intim georgisk bygning som tar maks 40 personer.

Populære reisemål

Se alle reisemål
Personvern og cookies