Berlin er energisk, pulserende og trendy

En oase av kulturelle tilbud

Den vakre hovedstaden Berlin, også kalt Europas grønne hovedstad, er midtpunktet for Tysklands historie og kultur. Byens energiske atmosfære og dype sår gir sterke inntrykk på alle sine gjester. 

Etter Berlinmurens fall i 1990 har byen forvandlet seg. Den er en oase av kulturelle tilbud, trendy caféer, moderne arkitektur, shoppingmuligheter og natteliv. At Berlin nå tilhører eliten av verdens storbyer er det liten tvil om. En firmatur til Berlin vil bli husket i lang tid!

Berlins mange severdigheter

Byporten Brandenburger Tor er Berlins varemerke, og den mest kjente av byens opprinnelige 5 byporter. Den lå på grensen mellom Vest- og Øst-Berlin under den kalde krigen, og er i dag et symbol på deling og gjenforening. Det vakre barokk slottet fra 1695, Schloss Charlottenburg, og Riksdagsbygningen er også to klassikere man må se på en firmatur til Berlin. Alexanderplatz, Berliner Dom og Bebelplatz kan også nevnes blant de store.

Shopping i Berlin

Uansett om man befinner seg i øst eller vest er shoppingmulighetene overveldende. Oppsøk handlegaten Kurfürsterdamm, det legendariske kjøpesenteret KaDeWe, Friedrichstrasse eller Spandauer Vorstadt for flotte og eksklusive butikker. Prenzlauer Berg og Kreuzberg gir deg stort utvalg i spennende design- og bruktbutikker. Her finner du noe for enhver smak.

Restaurant- og utelivet i Berlin

Det tyske kjøkkenet med potetsuppe og currywurst er ikke kjent for å være i verdenstoppen, men i Berlin kan man velge og vrake av restauranter. De fleste restaurantene er i området Alexanderplatz, Savignyplatz og Kollwitzplatz.

Utelivet i Berlin er nesten grenseløst, og prisene er hyggelige. Simon-Dach-strasse og Prenzlauer Berg er livlige områder med stort utvalg av puber og nattklubber. Takket være de mange hundre tusen tyrkere som bor i Berlin, er det også god mulighet for å få en billig döner kebab på vei hjem fra nattens strabaser.

Aktiviteter i Berlin

I likhet med restaurant- og utelivet, er valgmulighetene for aktiviteter i Berlin mange. Du kan gjøre din bysightseeing med sykkel, Segways, i Trabant biler eller buggyer, kjøre ATV offroadrace, skyte med Smith&Wesson, besøke lokalt mikrobryggeri med påfølgende ølsmaking med mer. Utvalget guidede turer i denne byen proppet av historie er stort, med omvisning til fots i Sachsenhausen konsentrasjonsleir som en av de sterkeste opplevelsene.

Vårt innsidetips

Drikk 1 meter med øl på Lindenbräu, som du finner på Potzdamer Platz. Den består av 8 glass med 4 forskjellige smaker. Her har de også en stor meny med klassiske tyske pub retter.

Prost!

Populære aktiviteter

Personvern og cookies