Nyt stemningen i denne historiske byen som mange mener er verdens vakreste museum!

Roma er en magisk blanding av gammelt og nytt

Av alle byer i verden er Roma en av dem man bør unne seg å oppleve en gang i løpet av livet. En firmatur til Roma byr på en magisk blanding av gammelt og nytt. Her slåss motehus, trendy barer og historiske kulturskatter om oppmerksomheten. Bykjernen er konsentrert, og ikke større enn at det meste er innenfor rekkevidde til fots.

Roma kommer rett og slett til å bergta dere!

Romas severdigheter

Få byer i verden har så mange storslåtte og kjente severdigheter som Roma. Roma med Vatikanstaten er nærmest et stort museum å regne. Her kan man få oppleve Colosseum, Forum Romanum, Phanteon, Piazza Navona, Spansketrappen, Trevifontenen, Det sixtinske kapell og mye, mye mer. En firmatur til Roma byr på store opplevelser.

Restaurant- og uteliv i Roma

La Dolce Vita betyr ”det gode liv”, og mat og drikke betyr mye for italienere i dette ordtaket. Det italienske kjøkken er verdensberømt for sin gode mat. I kombinasjon med landets anerkjente vinproduksjon byr dette på mange gode opplevelser. Fersk pasta, ypperlige råvarer, nydelige olivenoljer og urter. Roma vil ikke skuffe på matsiden.

Roma har et stort utvalg av nattklubber og barer. Her kan man velge mellom rolige rock- og jazzklubber, puber og palasser med DJ og store dansegulv. Bydelene Testaccio og Trastevere kan anbefales med sine livlige og trange smug.

Aktiviteter i Roma

Når man er i Roma er man nødt til å se seg rundt. Guidede turer med buss eller rett og slett å benytte seg av hop on – hop off turistbussene som kjører i sirkel rundt omkring i Roma. Man kan arrangere en Gladiator turnering, Angel & Demons utflukt, Vespa tur i Romas gater, rebusløp, kokkekurs, vinsmaking, Segway sightseeing for å nevne noe.

En ting som er sikkert er at en firmatur til Roma aldri vil bli oppfattet som kjedelig. Her er alltid noe man kan se og gjøre.

Vatikanstaten

Roma omringer Vatikanstaten som er verdens minste land og hovedsete for den katolske kirke. De fleste forbinder nok Vatikanstaten med Peterskirken hvor Paven holder sine taler til folket, men selve skatten her er Vatikanmuseet. Det er rett og slett fantastisk med Det sixtinske kapell og Michelangelo’s verdenskjente verk som prikken over i’en.

Populære reisemål

Personvern og cookies