En trendy, populær og sjarmerende storby!

Barcelona er en av Europas mest populære byer for firmaturer. Her forenes mange tusen års historie med nåtiden, og her vil du finne det siste innenfor mote, design og arkitektur.

Nærheten til stranden gjør Barcelona til en spesiell storby i seg selv. Man kan shoppe og gå på museum på dagtid, nyte solen på bystranden om ettermiddagen, spise spanske spesialiteter på kvelden og utforske byens heftige natteliv etter mørkets frembrudd.

Barcelona bugner av severdigheter

Byens mest kjente gate, og turistfelle selv om den må oppleves, er Las Ramblas. Denne går fra havnen og opp mot knytepunktet Plaza de Catalunya, og er full av musikere, boder, klovner og andre underholdere. Ikke glem å utforsk de trange sidegatene inn i det gamle området Barrio Gotico og El Born. Her er det veldig koselig med mange restauranter, caféer og erverdige bygninger.

Antoni Gaudi er en person som har preget Barcelona stort, og byggverkene hans finner du spredt rundt hele byen. Det mest kjente er det storslåtte evighetsprosjektet La Sagrada Familia og Park Güell. MACBA, Barcelonas museum for moderne kunst, er et sted mange liker og finner ro og inspirasjon. Santa Maria del Mar er et syn for øye, og påstås å være den vakreste av alle kirker i Barcelona. Utsikten fra den kjente høyden i Tibidado (542 moh) bør også oppleves.

Restaurant- og utelivet i Barcelona

Få byer har så mye og mangfoldig å by på som Barcelona. Tapas restaurantene i gamlebyen, som for eksempel Sagardi, har god mat og er populære samlingssteder før turen eventuelt går videre for å sjekke nattelivet.

Andre restauranter, som Carpe Diem ved Olympic Harbour, serverer utsøkt mat i sitt smakfulle lounge lokale på ettermiddagen og kvelden, for så å umerkelig bli forvandlet til en heftig og populær nattklubb etter midnatt.

Barcelonas mange aktiviteter

I Barcelona er det perfekt å ha gourmet rebusløp i de trange gatene i gamlebyen eller å ha paella kokkekurs ved Olympic Harbor. Man kan foreta en sigthseeing i byen med Vespa scootere, tråsykkel eller små 4-hjulinger med radiosender.

Ønsker man noe mer kunstnerisk kan man ha malekurs på taket til Restaurant Dali som har flott utsikt over katedralen i gamlebyen. Dersom man er interessert i fotball kan man legge firmaturen til datoer der FC Barcelon har hjemmekamper.

Vårt innsidetips for din firmatur til Barcelona

Besøk Barcelonas hemmeligste, og mest sannsynlig flotteste vinbar, Monvínic.

Populære aktiviteter

Personvern og cookies