Dubai er et ferie- og aktivitetsparadis

Deilig temperatur, flotte hoteller og strender, god mat og mange aktiviteter.

Dubai er den mest kjente av de totalt syv statene som utgjør De Forente Arabiske Emirater. Med sitt deilige klima, krystallklare turkise vann, gode aktivitetsmuligheter, verdenskjente bygg og unike shoppingmuligheter er Dubai en svært godt egnet destinasjon for firmaturer. Reiser man fra Oslo med direktefly er man i tillegg fremme på ca 7 timer.

Dubais storslåtte severdigheter

Mange av severdighetene i Dubai er de store landemerkene. Det mest kjente er verdens eneste 7 stjerners hotell, Burj Al Arab (også kjent som “Seilet”). Noen påstår for øvrig at det er det mest fotograferte landemerke i verden. Andre severdigheter er Burj Khalifa, som med sine 818 meter er verdens høyeste bygning, The World og The Palm. Dubai Mall er 1200 butikker stort, og med det verdens største shoppingsenter.

Wild Wadi Water Park er like mye en severdighet som en fornøyelsespark. Global Village er åpen fra november til februar, og absolutt noe som bør sees. Er man glad i galopp vil et besøk på enorme Meydan Racecourse gi deg hakeslepp.

Dubais restaurant- og uteliv

Rundt 80% av Dubais innbyggere har utenlandsk opprinnelse, og dette gjenspeiles også i utvalget av kjøkken. Her kan du smake på mat fra alle verdens hjørner. De beste restaurantene tilhører som oftest hoteller, og det er også kun her man får alkoholservering. Dersom noe spesielt skal feires og sjømat frister, kan den spektakulære Al Mahara i kjelleren på Burj Al Arab varmt anbefales. Hva med en aperitif med flott utsikt over Dubai i baren Skyview Bar først?

Er dere ute etter mindre mat og mer drikke, kan muligens en helaften på en av verdens flotteste barer, Buddah Bar, være tingen for deres firmatur til Dubai.

Dubai byr på flotte aktiviteter

Sol, strand og vann er innbydende aktiviteter for mange. Ønsker man å leke seg litt ekstra, kan et besøk i vannparken Wild Wadi Water Park være en god idé. Denne vannparken byr på blant annet attraksjonen Wipeout & Riptide, en bølge pumpet frem av 7 tonn vann pr. sekund.

Dersom snø og snowboarding skulle være et ønske, lar også dette seg gjøre i Dubai. I Mall of Emirates finnes nemlig skitrekk, slalombane og en half-pipe. Er man ordentlig på jakt etter adrenalin kan en utflukt til Ferrari World i Abu Dhabi være tingen. Her kan man kjøre verdens raskeste berg-og-dalbane med toppfart på 240 km/t og 0-200 km/t på 4,7 sekunder.  Ellers kan vi anbefale en ørkensafari i rød sand med solnedgang, middag og underholdning.

Vårt innsidetips for din firmatur til Dubai

Gå deg vill i de spennende gatene som binder luksushotellene i Madinat Jurmeirah sammen. Finner du ikke tilbake kan du bare la gondolene frakte deg.

Populære aktiviteter

Personvern og cookies