Gdansk er sjarmerende, historisk og levende.

Gdansk er spydspissen i Tricity

Denne trivelige Hansabyen ligger ved Wislaflodens utmunning i Gdanskbukten. Gdansk sin gunstige plassering har utgjort en sentral brikke i nordeuropeisk historie. I dag er byen en multikulturell, livlig og populær havneby. Her finnes et rikt utvalg av puber, jazzklubber, uteserveringer, restauranter og hoteller.

Gamlebyen i Gdansk vil imponere deg med Mariakirken, den gamle kranen og de mange boder og butikker. Langs hovedgaten, The Royal Way, vil du blant annet se Høylandsporten og Rådhuset i renessansestil fra henholdsvis 1500 og 1200-tallet.

Severdigheter i Gdansk

Andre Verdenskrig hadde sitt første utbrudd ved Westerplatte, en plass 2 km utenfor Gdansk. Her er det reist et monument til minne og ettertanke for ofre i krigen hvor det står skrevet ”Aldri mer krig”. Etter store ødeleggelser under krigen, i både Gdansk og omegn, er stedet nå flott restaurert. Eksempler på vakre, restaurerte bygg er Mariakirken, Rådhuset, gotiske Malbork Castle og Sjøfartsmuseet. Ønsker man sol og sjø, anbefales badebyen Sopot med flotte strender og Grand Hotel med sin 512 meter lange pir rett ut i Østersjøen.

Gdansk sitt restaurant- og uteliv

Polske retter baseres i hovedsak på store porsjoner av et stort utvalg supper, ulikt tilberedt svinekjøtt, bacon, pølser, poteter med surkål og brune sauser. Siden Gdansk er en havneby finner man også rimelig bra utvalg av sjømat her, men det er ingen som byr på de største kulinariske opplevelsene. Enkelte gode restauranter finnes likevel, slik som eksempelvis Piwinica Rajcow. Dom Pod Lososiem er en av de eldste og mest populære restauranter i Gdansk. Her får du gode lakseretter og hjemmelaget vodka.

I høysesongen juli til august er det svært livlig i Gdansk, men utenom denne perioden kan det bli relativt stille i byen til tross for sine 60.000 studenter. Gdansk har et godt utvalg av puber og barer, men dersom man ønsker noe mer variert uteliv kan man dra til Sopot eller Gdynia like utenfor sentrum.

Aktiviteter i Gdansk

Den rike historien byr naturligvis på et stort utvalg av guidede turer. Ønsker du litt trim, kan du spille golf på Europas lengste golfbane (7090m) 45min utenfor Gdansk sentrum, ta en flott sykkeltur i Gdansk omegn, spille paintball eller klatre i en 20m høy innendørs klatrevegg. Det er også mulighet for å ri hester, kjøre RIB båter, ha skytekonkurranse eller å ta en naturskjønn reise på en gammel jernbanetralle. En spesiell kanaltur mellom Buczyniec og Jelenie på en vakker strekning med 4 hydrauliske sluser fra 1900-tallet og 99,5m høydeforskjell er også å anbefale.

Populære reisemål

Se alle aktiviteter
Personvern og cookies