Legg neste firmatur til Island!

En kulturell smeltedigel midt ute i Atlanterhavet

Island er Europas nest største øy, og en kulturell smeltedigel midt i Atlanteren som er unik, spennende og eksotisk. Denne fortryllende sagaøya har masse å by på, og er en perfekt destinasjon for deres neste firmatur!

Reykjavik er verdens nordligste hovedstad, og betyr ”den røkende vik”. Byen blir også kalt ”Nordens Paris” og ”motens nye mekka”. På grunn av at islendingene er så innovative og markedet lite og oversiktlig, bruker de store merkevarene Island for å prøve ut de nye kolleksjonene sine.

Severdigheter på Island

Island ligger over et såkalt varmepunkt, og er kjent for sine sprutende geysirer, termo- og varmekilder – derav Den Blå Lagune og Geysir. Islendingene har for øvrig vært flinke til å utnytte denne gaven, og de produserer strøm og varme samt har syv offentlige bad. Islands vakreste fossefall, Gullfoss, er en kjær turistattraksjon. Vi vil også nevne nasjonalparken Thingvellir med verdens første ”storting”, Alltinget. Nasjonal- og kunstmuseet er også populære, og mange betrakter de som et must ved sin firmatur til Island.

Islands imponerende restaurant- og uteliv

Matopplevelsene på Island er viden kjent, og i Reykjavik finner du noen av Europas beste restauranter. Det er naturlig nok mye fisk og ikke minst lam som preger menyene. Restaurant Oliver serverer god mat og blir en livlig bar utpå kvelden. The Lobster House er, som navnet indikerer, spesialist på hummer og kjent for en av Islands beste restauranter. I tillegg kan stilige Perlen og Grillmarkaðurinn nevnes.

Reykjaviks natteliv er et populært partysted, særlig om vinteren. Du vil her finne et variert og spennende tilbud, og mange av stedene har åpent til 05:00. Nipp til konjakken på trendy Kaffibarinn eller ta la deg rive med på B5 – den hotteste av alle nattklubber i Reykjavik. Vi er overbevist om at dere vil bli imponert om dere liker et pulserende uteliv.

Island byr på spennende aktiviteter

På Island kan du nærmest velge og vrake i aktiviteter. Den mest kjente og populære aktiviteten er å bli med på sightseeing i Monstertruck og Super Jeeps, den såkalt Golden Sircle ruten. Om ønskelig kan dere kjøre Super Jeeps selv, og tro oss; det er gøy!

MobiGames er et nytt konsept som, ikke overraskende, tilbys på Island. Her deles vi inn i mindre grupper og får utlevert en mobiltelefon. De ulike (og gruppetilpassede) oppdragene blir så tilsendt via denne, og løsningene må lagene sende inn til basen før neste oppgave blir tildelt. En morsom aktivitet man nærmest blir hektet på! I tillegg kan man ri på islandshester, dra på hvalsafari, kjøre snøscooter, bade i Den Blå Lagune, rafte, spille inn spillefilm/reklamesnutter. You name it! Kun fantasien setter grenser sies det, og Islendinger er kjent for ikke å eie noen…

Vårt innsidetips for din firmatur til Island

Få en uforglemmelig utsikt over Reykjavik fra tårnet i Hallgrímskirkja.

Populære reisemål

Personvern og cookies