”If the world was only one country, Istanbul would be it's capital!” (Napoleon B.)

Byen hvor øst møter vest

Istanbul, tidligere Konstantinopel og grunnlagt av Keiser Konstantin på 300-tallet, og er kjent som byen der øst møter vest.

En firmatur til Istanbul gir dere anledning til å stå med en fot i Europa og en i Asia, mens man nyter det beste fra begge kontinent. Byen deles av det turkise Bosporosstredet som også forbinder Svartehavet med Marmarhavet. Med sine 12 millioner innbyggere er Istanbul Tyrkias og Europas største by.

Her finnes spennende basarer, flotte tyrkiske bad og vakre utsmykkede moskeer. For ikke å glemme et hav av kaffe- og tehus der folk møtes for et slag domino eller backgammon.

Istanbul har mange severdigheter

Istanbul er som et stort museum å regne. Severdighetene henger som perler på en snor, og her finner du noe som interesserer de aller fleste. Den Blå Moskeen, Hippodromen, Topkapi Palasset, Hagia Sophia eller en båttur på Bosporosstredet vil i seg selv gjøre en firmatur til Istanbul til en uforglemmelig opplevelse.

Grand Bazaar med 4000 butikker

Byen kan deles inn i tre; gamlebyen som ligger på en halvøy, Grand Rue de Perna som er den nye byen og den asiatiske delen på den andre siden av Bosporosstredet og er forbundet av den berømte Bosporosbroen fra 1973. Ved foten av denne broen og gamlebyen finnes Grand Basar, som med sine 4000 butikklokaler blir regnet som verdens største.

På Galatabroen som er mindre hektisk, og ikke fullt så stor, samles de lokale for å fiske dagens middag. Hva med en fiskekonkurranse på firmaturen til Istanbul? Om ikke annet kan man prøve en fersk fiskesandwich i en av bodene.

Mangfoldig restaurant- og utelivet i Istanbul

Det tyrkiske kjøkken er kalt blitt kalt det tredje beste kjøkken i verden etter det franske og kinesiske, og maten alene kan være årsak nok til å legge firmaturen til Istanbul. Man kan gjøre det billig og autentisk ved å finne en av de lokale restaurantene på en takterrasse i Beyoglu, eller slå på stortrommen på Mikla der gourmetkokken Mehmet Gürs tilbyr sine utsøkte retter sammen med kanskje Istanbuls beste utsikt.Restaurant Sarnic er også en fasjonabel restaurant som serverer nydelig mat i en 1500 år gammel cisterne.

Istanbul byr på et stort utvalg av vestlige nattklubber, diskoteker, barer og klubber. I tillegg har du tradisjonelle barer med live folkemusikk og magedans show. Områdene Taksim og Istiklal street er de mest populære og folkesomme, så snakket etter firmaturen vil nok gjerne innebære de ordene.

Istanbuls utvalg av aktiviteter

Hva er vel mer passende i Istanbul enn en Hunting Safari i Grand Basar eller et kokkekurs der man begynner eventen med å egenhendig skulle innhente ingrediensene på Krydderbasaren? Kanskje det hadde vært artig med en leksjon i magedans eller en båttur på Bosporos stredet? Mulighetene er i alle fall mange!

Vårt innsidetips for din firmatur til Istanbul

Gå ikke glipp av den underjordiske Cisternen i gamlebyen, Sultanahmet.

Populære reisemål

Personvern og cookies