Jurmala – bølgenes by

Et flott sted å kombinere firmaets konferanse med SPA og velvære

Denne nydelige SPA- og badebyen ligger langs den 30 km lange, hvite Quartz-stranden. Det er ca. 25 km inn til Riga sentrum.

Jurmala er kjent for sitt milde klima, rene luft, helbredende gjørme- og mineralkilder. Stedet har blitt benyttet som bad- og kursted siden Tsar-tiden.

Severdigheter i Jurmala

Stranden er sentral i Jurmala. Den hvite, brede og langgrunne stranden ligger omkranset av flott furuskog. Likevel er det de fargerike og restaurerte trevillaene fra 1900-tallet som stjeler oppmerksomheten der de majestetisk ruver i terrenget. Konserthallen Dzintari som ble bygget i 1936, er en av byens fremste severdigheter, og fremdeles hovedarena for kulturelle hendelser i byen. Like utenfor sentrum ligger Kemeri Nasjonalpark med et rikt og sjeldent dyre- og planteliv samt mineralvannkilder og helbredende gytje.

Shopping i Jurmala

Er man ute etter shopping så er ikke Jurmala det rette stedet, det er mange små butikker der som selger alt fra duker til andre håndlagde produkter. Ønsker man shopping så bør man dra inn til Riga, der finnes det store kjøpesentrer og mange butikker å velge mellom.

Restaurant- og utelivet i Jurmala

På sommerstid er Jurmalas gater fulle av turister og latviere, og det skal godt gjøres å finne ledige plasser på uterestaurantene. Det arrangeres ofte strandfester ved solnedgang, og deltakerne her trekker oppover i sentrum når kvelden går mot natt. Det er få store utesteder i byen, men til gjengjeld flere små som gir god stemning og atmosfære. Utvalget av restauranter og kjøkken i Jurmala er rimelig bra.

Aktiviteter i Jurmala

SPA, avslapping og bading er utvilsomt de største aktivitetene av alle i Jurmala. Her er flust av hoteller som tilbyr SPA- og velvære tjenester, og noen av dem har over 60 ulike behandlinger å velge mellom. Nord-Europas nest største vannpark, Livu Akvaparks, ligger like ved Jurmala sentrum og har åpent året rundt.

Det ligger flere golfbaner i nærheten, og flotte Ozo Golf Club er en av dem. Ønsker man tradisjonelle aktiviteter som ATV, 4×4 offroad, paintball m.m er det tilgjengelig i Riga som er kun 25km unna. Hva med å arrangere en morsom quiz eller karaoke på en av de lokale pubene i anledning deres firmatur til Jurmala?

Vårt innsidetips for din firmatur til Jurmala

Er du glad i asiatisk kjøkken må du ikke gå glipp av Sue’s Asia i Jumas iela 74.

Populære reisemål

Personvern og cookies