København er «Nordens Venezia»

Det er deilig å være norsk i Danmark

Vakre København er en svært populær by for oss nordmenn. Byen byr på alt fra en rekke kulturelle opplevelser og hyggelige parker til deilige spisesteder og et variert uteliv.

Den kjente og sjarmerende kanalen Nyhavn, er resultat av et kanalprosjekt som skulle forvandle København til Nordens Venezia. Her finner du tett i tett med restauranter og uteserveringer. De tidligere arbeider-bydelene Vesterbro og Nørrebro er nå blitt forvandlet til et flerkulturelt område med rimelige restauranter, spennende utesteder og alternative butikker.

Severdigheter i København

De berømte severdighetene inkluderer den lille havfrue, tivoli (en gammel og hyggelig fornøyelsespark), Rundetårn (Europas eldste fungerende observatorium), børsen (en av Københavns eldste og mest markante bygninger), Rosenborg slott (beliggende i en vakker park bygget i renessanse stil) og fristaden Christiania. Av nyere severdigheter kan vi nevne det kongelige biblioteks nye tilskudd, Den sorte Diamant, samt Operaen. Verdens lengste gågate, Handlegaten Strøget, er viden kjent og en severdighet i seg selv. Parallelt går forøvrig også Strædet med sine mange kafeer og fine, små butikker.

Shopping i København

Det er deilig å være norsk i Danmark. I hvert fall når du skal shoppe. Her finner du et utvalg av de beste butikkene i København. I gågaten Strøget finner du de fleste av de internasjonalt kjente merkevarene representert. Men den virkelige morsomme shoppingen kan du gjøre i de små, trange smugene i nærheten, der mange av butikkene både er snåle og unike. Og de mest sjarmerende butikkene i København ligger i historiske bygninger og gater fra middelalderen. De fleste av shoppingområdene i København ligger innen gåavstand fra hverandre og ofte finner du butikker av samme type i nærheten av hverandre, noe som gjør at hele gater kan ha et unikt tema.

Sjekk ut Falernum i Værnedamsvej. En perle av en liten vin- og tapasbar.

Københavns restaurant- og uteliv

Restaurantutvalget i København er en storby verdig, og kjøkkenet gjenspeiler den flerkulturelle befolkningen som byen huser. Er du ute etter en ubeskrivelig god brunsjbuffé må du prøve Sult i Cinemateket, eller Scarpetta i Rantzausgade om du er lysten på gode italienske småretter. Zoo Bar serverer også god mat og blir et livlig sted å være utover kvelden. Skal du slå på stortrommen uten å tømme lommeboken må du avlegge Noma, Restaurant Herman eller formel B et besøk. Noma ble nylig kåret til verdens beste restaurant, og har to stjerner i Michelin Guiden.

Er du ute etter det hotteste av det hotte, må du dra på nattklubbene NASA og Vega. Ellers kan også Karrierebar og Rust nevnes. På en gammel, nedlagt pir like utenfor Nyhavn ligger Halvandet strandklubb, restaurant og bar. Her har de fylt piren med sand, hvite sittegrupper og høyttalere som spiller fengende lounge musikk.

Aktiviteter i København

Halvandet tilbyr enkel moro med blant annet aktiviteter som sumobryting, okseridning, gladiatorkamp, kajakpolo, havrafting, minigolf og Petanque. Det er også fullt mulig å leie hele Halvandet pir for deres firmafest eller konferanse. Tivoli er en stor fornøyelsespark med underholdning som får timene til å fly, men pass på så du også får med deg en sykkeltur til Fristaden Christiania.

Vårt innsidetips for din firmatur til København

Sjekk ut Falernum i Værnedamsvej. En perle av en liten vin- og tapasbar.

Populære reisemål

Personvern og cookies