Historie, yrende liv, sol, strender og tapas

Málaga & Solkysten

Med sine 320 soldager i året hersker det liten tvil om hvorfor nettopp denne delen av Spanias kyst blir kalt ‘Solkysten’. Deilig tapas og vin, flotte strender og et bra utvalg av spennende aktiviteter. Denne kombinasjonen gjør Costa del Sol til et populært reisemål

Málaga – en glemt perle

Selv om Málaga er Costa del Sols hovedstad blir den ofte glemt som turistmål, men med et kompakt sentrum som tilbyr utallige severdigheter, shopping muligheter, tapas barer og restauranter er Málaga en spennende by for årets firmatur. Pablo Picasso er byens kjente sønn, og siden Picasso museet åpnet i 2003 har det vært er et populært turistmål. Andre severdigheter er byens Arabiske borg, Alcazaba, katedralen, det romerske teateret og tyrefekterarenaen.

Málagas beliggenhet gjør byen dessuten til et perfekt utgangspunkt for dagsutflukter. Hva med en tur til Nerja-grottene eller en ekskursjon til de små hvite fjellandsbyene? For en smakebit av luksus og kjendisliv på firmaturen kan Marbella ogPuerto Banús absolutt anbefales.

Designere og suvernirer

Shopping i Málaga har blitt mer spennende de siste årene og kan tilby typisk storbyshopping. I tillegg til de fleste kjedebutikkene som Zara og Mango finnes det mer ekstravagante boutiques og kjøpesentre med designerklær og spanske tilbehør, og selvfølgelig suvernirer som flamenco kjoler, vifter og kastanjetter dersom det skulle friste.

De sjarmerende fiskerlandsbyene Marbella og Puerto Banús har blitt kjent som jetset destinasjoner, og det ikke uten god grunn. Havneområdene tilbyr prakt og luksus i form av store seilbåter og yachter, og promenadene flommer over av  designere som Roberto Cavalli, Bvlgari og Dolce & Gabbana.

Solkystens restaurant- og uteliv

Andalucía er kjent for tapas, oster, skinke, oliven, gazpacho, sjømat og paella, og Costa del Sol innfrir forventningene om et spennende måltid. Det sies at Málaga har flere barer per kvadratmeter enn noen annen by i Europa, så her ligger uformelle restauranter og tapasbarer tett i tett. Hvorfor ikke ta med deres firma til Málagas eldste, mest sjarmerende, og antageligvis bruneste bar, ’Antigua Casa de Guardia’?

Nattlivet i Málaga byr på koselige barer med små dansegulv, men hvis dere er ute etter store diskotek foreslår vi Puerto Marina i Benalmádena. For hippe, og dyre, nattklubber er Suite del Mar og Olivia Valére i Marbella det ypperste å finne.

For en litt annerledes frokost dagen derpå gå ikke glipp av Málagas ’churros’ dyppet i flytende sjokolade på en av kaféene- mektig men godt!

Aktiviteter

En firmatur til Costa del Sol kan by på en rekke aktiviteter- bli med på en guidet ’bli kjent tur’ gjennom Málagas trange gater, eller ta en sykkeltur gjennom det historiske sentrum til et lokalt frukt og grønnsaksmarked, selvfølgelig med en stopp for å smake på den søte Málaga vinen. Hvis vin er interessant for dere så foreslår vi et besøk hos en liten, intim vinbodega utenfor Málaga, etterfulgt av en lunsj i en fjelllandsby.

På en varm dag frister det med seiltur og lunsj på sjøen, og kanskje et oppfriskende bad i havet, eller hva med Beach Party og middag. Adrenalinavhengig? Da er verdens farligste sti ’El caminito del Rey’ noe for deg. Stien er 3km lang, knapt 1m bred og for det meste uten rekkverk, og på det høyeste rager den 700m over bunnen i juvet. Sjekk reiseforsikringen!

Vårt innsidetips for Solkysten

Området El Palo øst i Málaga er lite frekventert av turister og kan derfor by på en smak av ekte spansk hverdagsliv. Barer med uteservering ligger som perler på en snor langs strandpromenaden og serverer fersk fisk rett fra fiskebåtene. Nyt den med et glass vin til fantastisk utsikt over havet og solnedgangen.

Populære reisemål

Personvern og cookies