Den vakre Hansabyen som forener øst og vest, og som vi nordmenn er blitt så glad i!

En yndet by for firmaturer

De som har vandret i Rigas gater en gang, vil gjerne komme tilbake dit igjen. Dette er en by som ikke slutter å overraske. Riga er en perle blant de Europeiske storbyer dannet av biskop Albert i 1201, der Daugava fredfullt munner ut i Rigabukta. Riga skulle være en handelsby og beliggenheten for det var perfekt.

Arkitekturen forteller oss at byen forener øst og vest. Alle de Nordeuropeiske byggemåter vil du finne her, og spesielt representert er jugendstil. Byen har vært okkupert av Tyskland, Polen, Sverige og Russland. Alle land har lagt igjen en del av sin kultur der i tillegg til den godt bevarte og rikelige latviske kulturen.

Severdigheter i Riga

Gamlebyen er Rigas største turistattraksjon og det historiske sentrum. Her finner du Europas flotteste art neuveau- og gotisk arkitektur. Av severdigheter kan House of The Blackheads, Domekatedralen og St. Peterskirken og ”De tre brødre” nevnes. Dersom man tar lokaltoget (som er en severdighet i seg selv) 30min utenfor Riga sentrum til Jurmala, kommer man til en sjarmerende SPA og rekreasjonsby kjent for sine store trevillaer, flotte strender og vakre natur.

Restauranter og uteliv

Hall of fame på Restaurant Vincents er like imponerende som maten, og siden 1994 har Martins Ritins fått æren av å servere George W. Bush, Prins Charles og Prins Andrew, Elton John, Kongen av Spania og Keiseren av Japan for å nevne noen. Ønsker man mat i verdensklasse for medium pris i norsk målestokk bør man legge en middag hit. Restaurant Fabrikas er et annet godt alternativ.

Utelivet i Riga er ungt og pulserende på nattklubbene, og noe mer laid-back og alternativt på de koselige pubene i gamlebyen. Dørene stenger ikke før solen står opp, så om man ønsker kan man gå direkte til hotellfrokosten.

Rigas aktiviteter

Riga har et rikt kulturliv med utstillinger, opera og ballett på høyt nivå i sitt storslåtte operahus, Latvian Nathional Opera. Pga statlige subsidier og et ellers lavt lønnsnivå i Baltikum, er det å oppleve flotte forestillinger her en rimelig fornøyelse. Noe utenfor Riga sentrum, i aktivitetsbyen Sigulda, kan man kombinere bobkjøring i en Olympisk bob-bane på 1.420 meter og leke seg i en vindtunnel som simulerer fritt med en lunsj i et ærverdig gammelt slott. Riga tilbyr profesjonelle paintball baner og en flott 18 hulls golfbane i tillegg til andre standardaktiviteter.

Vårt innsidetips for din firmatur til Riga

SkyBar på Radisson Blu Latvija har en flott panoramautsikt over hele Riga by, og er kjent for sine gode Mojhito’s. Hva med en aperitif før middag?

Populære reisemål

Personvern og cookies