En vakker gamleby, gode restauranter, bra uteliv og masse aktiviteter gjør Tallinn til en vinner!

Tallinn gjør deg glad!

Tallinn er en vakker, levende, multikulturell og spennende by, og utvilsomt den mest vestlige av de Baltiske hovedstedene. Byen huser ca 400.000 innbyggere og har mer enn 120 ulike nasjonaliteter. Gamlebyen, som er den best bevarte i Baltikum med 2/3 av bymuren inntakt, er Tallinns hjerte og største severdighet. De pastellfargede og godt bevarte, gamle bygningene gjør byen lystig og imponerende.

Om våren, sommeren og tidlig høst er gatene og torget i gamlebyen samlingspunkter for turister og lokale. Her kryr det av restauranter, barer, puber, boder og butikker.

Severdigheter i Tallinn

På toppen av byen ruver den vakre russisk-ortodokse,Aleksander Nevsky-katedralen fra slutten av 1800-tallet. Noen hundre meter nord for denne finner du et flott utsiktsplatå som du absolutt bør få med deg. Herfra kan du se blant annet Olavskirken som var verdens høyeste bygning på 159 meter i perioden 1549 – 1625. Rådhusplassen, Raekoja Plats, med verdens eldste fremdeles fungerende apotek fra 1422 er også en av byens hovedattraksjoner.

Tallinn byr på gode shoppingmuligheter

Shoppingmulighetene i Tallinn er bra, med stort utvalg og gode priser. Her finner du alt fra merkeklær til lokalt håndverk, glass, krystall og Amber, også kalt det Baltiske gull. Nede ved havneområdet finner du også spennende loppemarkeder.

Fra slutten av november til midten av januar finner du et flott julemarked på gamle rådhusplassen. Her kan du kose deg med kruttsterk toddy mens du går og titter på livet, bodene og ser på underholdningen som ofte er rettet mot barn og ungdom.

Tallinns imponerende restaurant- og uteliv

Tallinn er et sant mekka for alle som er glad i god mat og heftig uteliv. Tallinn har stort utvalg av mange kjøkken i høy kvalitet, og nattelivet har tilbud som vil dekke de fleste behov. Restaurant Ö serverer deg elegant sin nydelige mat i stilige lokaler, og Restaurant Bocca gir deg mersmak på Sicilia med sine lekre retter. Restaurant Korsaar er et nylig tilskudd av gourmet restauranter i Tallinn, og med restaurantens pirat-tema kan firmaturens festmiddag få en ny vri?

Nattklubbene Venus og BonBon tiltrekker det yngre publikum og begynner å fylle seg rundt midnatt. Her spilles fengende og ruvende musikk som får timene til å fly. Klubbene Amigo og Bonnie and Clyde tiltrekker et noe eldre klientell. Ikke bli lurt til å tro at stemningen er mindre av den grunn.

Stort utvalg av aktiviteter

Utvalget av aktiviteter i Talinn er svært bra. Like utenfor sentrum kan man la adrenalinet bruse mens man kjører rallycross og konkurrerer om firmaets heder og ære. Vil man ta det litt mer med ro kan et gourmet-rebusløp i gamlebyen varmt anbefales. Her må man finne frem til steder man ellers antakeligvis ikke ville sett, basert på kart og en adresse.

Dersom gruppen ønsker å skape noe sammen, kan vi samles i en koselig bakgård i gamlebyen og lære å dreie keramikk, lage hjemmelaget sjokolade og male mens vi spiser litt småretter og nipper til et glass vin.

Vårt innsidetips for din firmatur til Tallinn

Gloria Wine Cellar er et absolutt must dersom du setter pris på å nyte en vin eller Cognac i koselige omgivelser.

Populære reisemål

Personvern og cookies