Hovedstaden i Litauen, Vilnius, gir virkelig valuta for pengene og har masse å by på!

Vill, vakker, Vilnius

Vilnius er Litauens vidunderlige hovedstad, og utvilsomt en av Europas skjulte perler hva gjelder firmaturer og gruppereiser.

Her finner du Baltikums største gamleby og trangeste gate, små, intime utesteder og sjarmerende restauranter med nydelig mat. Elven Neris deler fredfullt byen i to, og om sommeren er byen grønn og frodig med mange parker og over 50% grøntarealer.

Vilnius ofte blir kalt en barokk by, men her vil du finne Gotisk, Renaissance og andre stilarter. Gamlebyen er oppført på UNESCO World Heritage List som en verneverdig og fredet bydel. Vilnius er Litauens administrative hovedsete, og de viktigste politiske og økonomiske beslutningene tas her. Samtidig er det hovedarena for sosiale og kulturelle hendelser.

Severdigheter i Vilnius

Vakre Vilnius er en sann klisjé. Gamlebyen i Vilnius sentrum er en severdighet i seg selv med Katedralen, St. Anne og Romanovs kirken, Hill of Three Crosses og Gediminas Tower i spissen. Hovedgaten Pilies er veldig koselig med sine brostein og mange butikker, caféer og restauranter. 25km utenfor sentrum finner vi Trakai og Litauens hovedattraksjon, Trakai Castle. Et besøk til Trakai kan også kombineres med en seiltur på innsjøen eller lunsj med flott utsikt til Trakai Castle påRound Table Club.

Restaurant- og utelivet i Vilnius er svært bra

Vilnius har et stort utvalg av gode restauranter. Restaurant DOMM som ligger i det gamle rådhuset i gamlebyen er en fryd for både øye og gane med sin molykære gastronomi.Zemaiciai Smukle tilbyr lokale spesialiteter med folklore i en av gamlebyens mest sjarmerende kjellere. El Gaucho Sano har en utsøkt biff som folk på firmatur har skrytt av gang på gang – uten unntak.

Vilnius rocker, og tross sine snaut 550.000 innbyggere er nattklubbene i Vilnius svært bra! Salsa er populært i Vilnius, og den mest kjente nattklubben i byen er Pabo Latino. Det finnes utallige pub’er og klubber i de trange gatene, og her kan du velge mellom lokale klubber eller de mer kjente, internasjonale kjedene som Dubliners, Pacha og Fashion Club. ”In Vino” er et anbefalt sted om man vil dele en flaske vin i livlige og uformelle omgivelser.

Vilnius byr på utradisjonelle aktiviteter

Hvor mange kan si at de har hatt skytekonkurranse med Kalashnikov, i Kalashnikovens hjemland, på KGB sine gamle treningslokaler? Ikke mange – men mange av de som har vært i Vilnius kan det. Rebusløp er en populær aktivitet i Vilnius som vekker konkurranseinnstinktet og krever samarbeid og involvering av lokalbefolkningen. Golf er en aktivitet som øker i popularitet i Litauen, og 3 flotte 18 hulls baner er tilgjengelig i umiddelbar nærhet til Vilnius sentrum.En hel- eller halvdagsutflukt til Trakai Castle er også absolutt å anbefale.

Vårt innsidetips for din firmatur til Vilnius

Restaurant St. Germain er en svært koselig restaurant med god mat og bra utvalg i vin.

Populære reisemål

Personvern og cookies