Wien er vakker og pompøs

Legg neste firmatur til Europas kulturelle hovedstad og hjemby til verdenskjente komponister som Mozart og Strauss

Alpelandets hovedstad byr stolt på seg selv der den ligger ved Donau flodens bredde. Her finnes mektige slott i barokk stil, grønne parker og vinranker. De fleste kjenner Wien som Europas kulturhovedstad og hjemby til verdenskjente komponister som Mozart og Strauss. Spesielt populært er teater, opera og klassisk musikk, og her er en gyllen mulighet for å oppleve forestillinger i verdensklasse i storslåtte konsertsaler.

Severdigheter i Wien

Wiens landemerke er Riesenrad, et stort pariserhjul i fornøyelsesparken Volksprater som ble bygget til verdensutstillingen i 1896. De mest kjente severdighetene er nok likevel det storslåtte Schloss Schönbrunn palasset, presidentboligen Hofburg Palace, den gotiske St. Stephens katedralen fra 1200-tallet og ikke minst barokkpalasset Belvedere bygget av prins Eugen av Savoyen fra 1714. Naschtmarkt er et stort marked hvor man kan kjøpe gourmetspesialiteter, blomster og suvenirer. Museumskvarteret gir deg verdens største samling av kunst og kultur, i tillegg til en rekke spennende butikker, barer og kafeer.

Shopping i Wien

Wien er ikke en billig shopping-by. Historisk har det alltid vært dyrt i Wien, ikke minst på grunn av aristokratiets rikdom og dets etterspørsel etter det eksklusive og raffinerte. Du finner imidlertid loppemarkeder og gatemarkeder der du kan gjøre funn. I tillegg tilbyr Wien håndverksprodukter av ypperste kvalitet og naturligvis trendy klær og smykker.

Det er alltid mange mennesker på shopping mellom Operahuset og St. Stephens katedral, og de mest eksklusive shoppingområdene finner du rundt Kärtner Strasse, Graben og Kohlmarkt. Rundt de to sistnevnte gatene er det mye bra når det gjelder antikvitetsbutikker og kunstgallerier. Ser du butikker merket KUK, så står dette for Kaiserlich Und Königlich, som betyr at butikken er offisiell hoffleverandør. Du kan samtidig gå ut fra at varene i butikken er dyre. Er du på jakt etter litt rimeligere produkter, så forsøk shoppingsentrene syd i Wien eller butikkene rundt Favoritenstrasse og Meidlinger Hauptstrasse.

Vindusshopping i Wien er svært hyggelig. Det å rusle rundt i de smale og sjarmerende gatene i sentrum (Inner Stadt) og se på rekken av designerbutikker og tilbydere av kunst og håndverk er i seg selv en opplevelse. Wiens lengste shoppinggate er antakelig Mariahilferstraße. Her finner du en rik variasjon av butikker, ikke minst shoppingsenteret Gerngross, som er kjent for varer som gir verdi for pengene. Gerngross er på fem etasjer og har også restauranter dersom sulten melder seg.

Restaurant- og utelivet i Wien

Et ordtak sier at et østerriksk måltid starter og slutter med en snitsel. Man får riktignok verdens beste snitsler her, men man får også så mye annet. Her finner man fransk, serbisk, slovensk, slovakisk, ungarsk, tsjekkisk, asiatisk, italiensk og russisk kjøkken. I det såkalte ”Bermuda Triangelet” finnes en stor konsentrasjon av restauranter og barer. Altwienerhof, som var et privat hjem på 1870, serverer nå østerriksk og fransk mat og har en av Wiens største vinkjellere. Plachutta Wollzeile er en anerkjent restaurant med nydelig mat like ved Stadtpark.

Utelivet i Wien tilbyr noe for enhver smak, og du vil garantert like det! I byens 1’ste distrikt finner du mange fancy og relativt dyre vinbarer, klubber, puber og utesteder, mens i byens 7’ende distrikt finner du Wiens Grünerløkka med mange kreative og hippe steder. Avisen Falter og turistbladet Wien Monatsprogramm gir deg oppdatert informasjon om konserter eller spesielle hendelser.

Aktiviteter i Wien

Når man er i Wien er det nærmest obligatorisk å se seg rundt i denne klassisk vakre byen, og det kan for eksempel gjøres med Segways. Man kan også ta en cruise på Danube, eventuelt også helt til Bratislava for å oppleve denne Slovakiske hovedstaden. Ellers har Wien utallige museer og flotte og erværdige bygninger man bør se, Spanish Riding School, danskeskoler med Wienervals timer, utflukter til vindistrikter, rebusløp, chartre en trikkevogn for privat sightseeing, offroad, skytekonkurranse med mer. I “Sand In The City”, like ved Stadtpark, er et helt kvartal fyllt av sand med barer, restauranter og beachvolleyballbaner. Et fint sted å ta noen øl dersom man er i Wien på sommerstid.

Populære reisemål

Personvern og cookies