Firmatur til Praha

"The City of Dreams"

Praha er vakker og sjarmerende

Kjært barn har mange navn, også Praha. ”The City of Dreams” er et av dem, og etter deres firmatur vil dere skjønne hvorfor. I århundrer har turister, kunstnere og Tsjekkere lovpriset byen, og alt tyder på at det kommer til å forbli slik.

Praha har røtter helt tilbake til år 900, og byen bærer stolt sine godt bevarte minner som forteller om en rik og storslagen fortid. Byen ble første gang nevnt i 965 av en arabisk kjøpmann som snakker om ”denne vakre by av sten”. I middelalderen var byen en av de mest betydningsfulle i verden, og i dag er den kjent for sin uvanlig tette samling av gamle palasser, katedraler, museumer, gallerier, teater, restauranter og butikker.

Praha har storslåtte severdigheter

Så godt som uansett hvor du går i Praha vil du ha en severdighet for øye. Den kjente Karlsbroen er 600 år gammel, og det vakre slottet på slottshøyden ble bygget på 1300-tallet. Den gotiske St.Vitus katedralen er Prahas største og viktigste kirke, og en av de mest karakteristiske bygningene i byen. Nasjonalmuseet i renessansestil er nesten 200 år gammelt og verdt et besøk. Det gamle bytorget var byens viktigste markedsplass frem til forrige århundre, og her kan du se den kjente astronomiske klokken.

Shopping i Praha

På torvet i gamlebyen, og i gatene rundt,  finner man utallige gavebutikker og souvenirbutikker som er siktet mot turister. Det er her de fleste turister kjøper tsjekkisk krystall til en rimelig pris, kanskje fordi utvalget er så stort akkurat her.I gamlebyen er det også  flere antikvitetsforretninger og butikker som selger kunst fra Praha. Det må også nevnes at gågaten Karlova byr på gode shoppingmuligheter ettersom butikkene ligger på rekke og rad.

Parízská, gaten som går fra gamlebyens torg og ned mot elven, er Prahas mest eksklusive handlegate. Her finner man dyre, luxeriøse butikker. Merkevarer fra bl.a. Dior, Hermes, Swarowski og Lacoste kan kjøpes her.

Julemarkedet i Praha er velkjent. Med sitt stemningsfulle torg og gode shoppingmuligheter er det å legge julebordet til denne vakre byen en god idé. Julemarkedet åpner i slutten av november og varer til midten av januar.

Restaurant- og utelivet i Praha bugner

Liker man øl, er Pilsner Urquell er noe man definitivt kommer til å savne etter å ha reist hjem fra firmaturen til Praha. Dette nydelige ølet selges overalt, men på den konstant fulle stampuben, U Zlatého Tygra, finner du kanskje Prahas beste Pilsner. Dette var Hrabals stampub, og Bill Clinton ble vist dette stedet som et eksempel på typisk Tsjekkisk pub-kultur.

Nordmannen Nils Jebens driver verdenskjente Kampa Park som ligger ved foten av Karslbroen med utsikt mot gamlebyen. Her får du utsøkt mat i flotte omgivelser. Like i nærheten finner du en sjelden og romantisk perle av en restaurant; Palffy Palace. Prøv den!

Praha byr på mange opplevelser

Tsjekkia er kjent for blant annet sin øl og billige krystall, så hva kan være mer passende enn å se nærmere på hvordan det lages på Brewery Staropramen og Nizbor Glass Factory? Er man i mer konkurransemodus kan man kjøre go-kart på Europas lengste innendørs go-kart bane. Føler man seg kreativ kan man for eksempel lage sin egen marionett-dukke, eller lage noen nye drinker på coctail-kurs. Skal man ha teambuilding er aktiviteten Praha Movie Maker utrolig morsom! For ikke å glemme et vakkert middagscruise på Vltava med vakker utsikt til slottshøyden og Karlsbroen.

Vårt innsidetips for din firmatur til Praha

Ta en pustepause og nyt synet i The Wallstein Gardens. Dra deretter til Cubist Café i House of the Black Madonna og la inntrykkene sige inn.