Ålesund - en av verdens vakreste havnebyer

Ålesund & Sunnmøre - der fjell og fjord møter hav!

Ålesund er både urban og uendelig vakker, og ble kåret til en av verdens vakreste havnebyer av selveste National Geographic. 

Legg firmaturen hit, det blir garantert en suksess, vi lover!

Jugenstil og detaljrike fasader

I en bybrann i 1904 brant store deler av Ålesund ned og 10.000 mennesker ble husløse. Byen ble gjenreist i Jugendstil og fremstår i dag som et arkitektonisk mesterverk. Jugendstilsenteret og KUBE viser den dramatiske historien.

Vend blikket opp

Et mangfold av tårn, spir og vakre utsmykninger er som tatt rett ut fra et eventyr. Så på vandretur rundt i Ålesund, husk å vende blikket oppover, både mot de vakre fjellene og alle de detaljrike husfasadene i byen.

Etter 418 trappetrinn får du byens beste utsikt

På byfjellet Aksla nytes panoramautsikten over byen, skjærgården og med de majestetiske Sunnmørsalpene som bakteppe er dette et uforglemmelig skue. 

Fra Byparken kan man bestige de 418 nyrestaurerte trappene opp til Aksla.  Ideen til byggingen av steintrappene kom allerede i 1885 på initiativ av Ålesund Byselskap, et privat selskap som hadde som formål å forskjønne byen. De ønsket å utvide parken og samtidig inkludere byfjellet. Etter nærmere 130 års slitasje måtte turstien og trappene stenges for en gedigen renovering. De fleste trappene måtte støpes på nytt og halvveis opp til toppen er det bygget et nytt utsiktspunkt, Byrampen. 

Startpunktet er byparken 33 moh. Første stoppested er Kanonplassen 56 moh, deretter «Strykejernet» 83 moh, så det nye utsiktspunktet «Byrampen» 94 moh og «Nesten fremme» 188 moh. Mange vil trenge minst en pust i bakken opp de mange trappene og det er det nå gode muligheter for med benker og sitteplasser på flere av stoppestedene. 

Alternativt mulig å kjøre rundt og opp til Fjellstua som byr på en fantastisk utsikt, samt god mat & drikke. På sommerstid går også bytoget opp hit. 

Så, er du i Ålesund er det nesten å regne som obligatorisk å ta turen opp hit, et yndet sted for byens innbyggere og besøkende!

Godt utgangspunkt for flotte opplevelser

Ålesund er også et flott utgangspunkt for fjellturer hele året, dagstur til Geirangerfjorden og Hjørundfjorden, samt Molladalen, Saksa og Trollstigen. I det våte element tilbys kajakkturer, lundefugl-safari, havrafting, RIB-turer og fiskebåter som tar deg ut til storfisken.

På Alnes kan du surfe fra den hvite sandstranden eller besøke fyret fra 1876.
Byen kan også friste med Atlanterhavsparken, Nord-Europas største saltvannsakvarium.

Til slutt må vi ikke glemme de fantastiske byvandringene Ålesund byr på, samt det faktum at byen har mange gode restauranter med mat i særklasse. Gode høydepunkt på firmasamlingen.

Ålesund er enkelt å reise til

For overnatting har byen mange gode hoteller som egner seg godt til både konferanser og sosiale tilstelninger. Choice kjedens Quality Hotel Ålesund og Quality Hotel Waterfront, Scandic Parken, Thon Hotel, og sjarmerende Hotel Brosundet, samt Hotel 1904 som har det lille ekstra. 

Og det er enkelt å reise hit med direktefly fra både Oslo, Bergen og Trondheim. Fra nærliggende steder benytter vi behagelige turbusser til firmaturen.

Andre reisemål i Norge

Personvern og cookies