Røros er særegen, levende og autentisk

En reise til Røros byr på kulturarv i høyklasse og nærhet til naturen

Verdensarvbyen Røros ble grunnlagt i 1644 da den første kobberåren ble funnet i Rørosfjella. Sagnet sier at det var en reinsdyrbukk som sparket opp en skinnende stein før den falt om etter å ha blitt skutt. Grunnlaget for Rørossamfunnet var bergverksbedriften Røros Kobberverk, og byen omtales derfor som Bergstaden.

Dette er en av Europas eldste trehusbyer, og en av de få gruvebyene i verden som er oppført på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Vi anbefaler på det varmeste å legge en firmatur til Røros for å bli kjent med en herlig lokalbefolkning og kulturhistorie.

Særegen, levende og autentisk

Bykjernen har en sjelden stor og godt bevart trehusbebyggelse, og det ekte og autentiske forsterkes ved at nåtidens moderne mennesker bor og arbeider i de gamle husene. Dette er i høyeste grad en levende by der folk bor, jobber og driver koselige butikker, kafeer og verksteder i husene fra 1600-tallet. 333 års gruvedrift og jordbruk har skapt en helt særegen by på fjellvidda.

Stemningsfull vintertid

En guidet byvandring er verdt å ta med seg under oppholdet, og for firmagrupper kan vi anbefale et rebusløp, en morsom måte å oppdage Røros på, og som ikke minst trigger både lagånd og konkurranseinnstinkt. Om vinteren hører også en stemningsfull kanefart med, etterfulgt av en varm toddy. Og hundekjøring. Rene vintereventyret!

På RørosRein tilrettelegger de også for besøk. Her blir man bedre kjent med rein og den sørsamiske kulturen. Det tilbys forskjellige aktiviteter med rein, samt både foredrag og joik.

I Koia henger svartkaffen på bålet og det serveres både lunsj og middag for små og store grupper. 

Overnatting i Røros

Røros har flere hotell og små pensjonater. For gruppene våre på tur blir det stort sett til at vi benytter oss av hotellene med størst kapasitet.

Røros Hotel ligger i utkanten av byen og passer perfekt for firmagrupper som ønsker å legge et besøk til Røros. Dette er det største hotellet på Roros med sine 157 rom. I tillegg har de flere små og store konferanserom, hvorav den største rommer 600 personer i teateroppsett, amfi med plass til 100 personer og kinosal. Av fellesarealer en innbydende lobbybar, restaurant, lavvo med plass til 40 personer og innendørs svømmebasseng. Et perfekt sted for større firmaarrangementer!

Bergstadens Hotel byr på gammel historie og er avmerket på et av de eldste kartene over Røros fra 1711-1718. Hotellet ligger rett ved jernbanestasjonen og har 77 rom, konferanserom, koselig lobbyområde, samt flere barer og restauranter.

Reis miljøvennlig til Røros

Til Røros kan man reise miljøvennlig med tog fra Trondheim, Oslo og Østlandsområdet. 

Turen fra Trondheim tar omtrent 2,5 time og 5 timer fra Oslo inkludert togbytte på Hamar. På toget kan vi også reservere egne kupeer, hvor det kan tilrettelegges for både faglig og sosialt samvær. Fra andre steder i landet fungerer det også bra med behagelige turbusser. 

Ta kontakt med oss for en hyggelig prat og et uforpliktende tilbud til Røros. En kjempefin destinasjon til deres neste firmatur!

Andre reisemål i Norge

Personvern og cookies