Alta - rått og autentisk!

Arktisk polarnatt i Norges nordlysby - Alta

En firmatur til Alta er det perfekte reisemål for å oppleve nordlys takket være det stabile klimaet. Verdens første nordlysobservatorium ble til her og derfor blir Alta ofte kalt “Nordlysbyen”. Denne lille byen i Finnmark gir deg mange opplevelser og vi anbefaler å legge firmaturen hit for alle som er på jakt etter vakre naturomgivelser, folkekultur og historie.

Porten til Finnmarksvidda

Her, langt mot nord kan man få kjenne på de virkelig nære ting, Alta kan by på opplevelser omkring samenes kultur, reindrift og joik, en kultur så forskjellig fra den vi er vant til. Mange anser byen som porten til Finnmark og turen til Karasjok, Kautokeino, Hammerfest og Nordkapp starter gjerne her. Det er mange fine minner å ta med seg hjem fra Alta og Finnmarksvidda.

Opplev Altafjorden og dyrelivet i båt

Det er kjempespennende å ta teamaktiviteten over på en hvalsafari for å ha muligheten til å oppleve virkelig spektakulære dyr. På en slik utflukt får man en unik sjanse til å se både hval og spekkhogger, sammen med andre dyrearter. Det fortelles også mange historier fra Altafjorden som de lokale guidene kjenner alt til. Her er det bare å nyte en herlig tur!

Legger man opp firmaturen på sommerhalvåret er det sesong for kongekrabbene i Alta og fiskeværet Storekorsnes. RIB-kjøring etterfulgt av nydelig fisk og kongekrabbe til middag vil være en garantert nytelse.

Finnmarksløpet og hundekjøring

Det store internasjonale Finnmarksløpet starter og slutter i Alta sentrum og kjøres i midten av mars hvert år. Dette løpet er en spesiell begivenhet og det er stor stas blant lokalbefolkningen denne uken.

Finnmarksvidda kan by på varierende temperatur og værforhold, men uansett vær er platålandskapet imponerende vakkert. I Alta er det perfekt å benytte sjansen til å kjøre hundeslede som en gruppeaktivitet på firmaturen. Her blir det firbeint fest med utsikt over Finnmarksvidda og vakkert lys.

Reis på firmatur til Alta og overnatt på verdens nordligste ishotell

I Sorrisniva ligger verdens nordligste ishotell som settes opp hver vinter med nytt tema, ishotellet blir skapt av lokale skulptører med bruk av snø og is. Her kan man nyte en isdrink i baren og beundre de vakre is- og snøskulpturene som et av høydepunktene under et opphold i Alta, kun en kort kjøretur unna sentrum.

Museumsbesøk

På Alta Museum får man opplevd imponerende kulturarv-minner. Dette er et verdensarvsenter for bergkunst og viser historien rundt helleristningene og Alta. Disse innskrivningene regnes som svært viktig for menneskets forhistorie, skapt av jegere og fangstfolk for så mye som ca. 7000 og 2000 år siden. Denne samlingen av bergkunst er den største i hele Nord-Europa og ristningene og maleriene er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Fine konferansemuligheter og hotell

Alta har gode hoteller med flotte konferanse- og bankettfasiliteter. Turisme er en viktig næring for Alta og byen kan derfor by på gode leverandører av hotell, mat og aktiviteter for ditt team.

Kort oppsummert vil man komme hjem fra en firmatur til Alta med flotte minner i bagasjen. Ta kontakt for en hyggelig prat og uforpliktende tilbud!

Høydepunkter

Spektakulære opplevelser

Alta har mer å by på enn 7000 år gamle helleristninger, Finnmarksløpet og Struves meridianbue.

  • Lær om fiskekulturen, opplev og smak på kongekrabbe
  • Vær nær naturen med hundesledetur ved Altaelven
  • Det finnes ikke bedre sted i Norge å være på Nordlyssafari
  • Opplev det unike ishotellet på Sorrisniva
  • Se spekkhogger og spermhval på hvalsafari i Altafjorden.

Andre reisemål i Norge

Personvern og cookies