Stedet hvor natur og by er ett

Velkommen til Bodø

Velkommen til Nord-Norge og Bodø hvor natur og by er ett. Her kan du oppleve alt fra midnattssol til nordlys, og ikke minst, klodens sterkeste malstrøm, Saltstraumen. Byen balanserer sjarmen av småby-Norge med moderne bygninger omringet av praktfull natur. Fra byen kan du nyte synet av spisse fjelltopper som strekker seg mot himmelen og fiskebåter som speiler seg i havet. Bodø med sine 50.000 innbyggere er et godt utgangspunkt for opplevelser til lands og til vanns. På en fin dag kan du se helt til den majestetiske Lofotveggen ute i havgapet.

RIB tur til Saltstraumen

Bli med til verdens sterkeste malstrøm. En Rib-tur til Saltstraumen er en opplevelse for livet, ulikt alt annet du har opplevd. Du drar gjennom et enestående alpint kystlandskap

Les mer om utflukten til Saltstraumen ved å klikke på linken under «Opplevelser i Bodø».

Vakre Kjerringøy

På Kjerringøy møter du blankskurte fjell, skinnende hvite sandstrender og jordbruksbygder med aktiv drift. Her ligger opplevelsene samlet tett i tett. En tidsreise fra Nesse kongenes tid og tøffe livsvilkår til vår tid og det gode liv på kysten.

Les mer om utflukten til Kjerringøy ved å klikke på linken under «Opplevelser i Bodø»..

Grottevandring

Bli med inn i grottenes fascinerende verden, kjenn på mystikken og hør historiens sus når du forlater verden slik du kjenner den.

Nordland er det fylket hvor det finnes flest grotter i hele Norge. Det betyr også at de finnes i alle typer og fasonger, trange, store og loddrette. Her finner du vakker marmor, fascinerende dryppstein, fisk, underjordiske fosser, bekker og tjern. Her, dypt inne i fjellet, hvor mobilen ikke har signal, er du i ett med naturen, i ett med dine egne inntrykk.

Når vi har gått et stykke inn i fjellet, tar vi en pause og tar ”to mørke minutter”. Da slukkes alt av lys og vi sitter bare helt stille for å suge til oss den trolske atmosfæren.

Svartisen

Har du noen gang drømt å være polfarer? Vandre over store isbreer, kjenne det knase under stegjernet, se krystallene glitre i sollyset når du setter øksa fast? Nå har du sjansen – med startsted Bodø.

Svartisen er Norges nest største isbre på hele 370 kvadratkilometer. Det er den isbreen på det europeiske fastland som har lavest beliggenhet, bare ca. 20 meter over havet. Det gjør den lett tilgjengelig for breturer og opplevelser. Høyeste punkt på breen ligger 1594 meter over havet og Engenbreen har en tykkelse på opptil 450 meter.

Navnet «Svartisen» kommer fra «svartis», et gammelt ord som betegner den dype blåfargen i denne isen og kontrasten til den hvite snøen og nyere is på selve isplatået. Men når du tar turen inn på breen vil du oppdage at det finnes mange flere farger. Fra blank og krystallklar is til turkis, lyse- og mørkeblått.

Havfiske

Eventyret for deg som ønsker et fiskeopplevelse du aldri har sett maken til!

Lengter du etter å kjenne på spenningen når sluken og pilken synker ned gjennom havet? Fryden når det napper kraftig og rykker i stanga? Alltid drømt om å stå på dekket på «din egen» fiskebåt? Da er en fisketur utenfor Bodø det du skal sette øverst på ønskelista.

Nordlyset

Når mørketiden senker seg og naturens kunstmaler dypper penselen i indigo og isblått, senker det trolske vinterlyset seg over regionen rett nord for Polarsirkelen. Da kan du dra ut av sentrum for å bivåne lysets ballettforestilling på himmelens hovedscene. Når byen og de majestetiske fjellene rundt byen bader i en palett av lilla, rosa og oransje lysskjær, er det bare vakkert.

Det er nettopp Bodøs åpne beliggenhet mot kysten, som gjør at den fargerike himmelen alltid er lett å se. Bodøhalvøya ligger drapert som et smykke, omkranset av blått hav, irrgrønn natur og høyreiste fjell.

Andre reisemål i Norge

Personvern og cookies