Begi deg ut på et polareventyr

Polarbyen Tromsø

Den arktiske hovedstaden Tromsø ligger på 69° nord, mellom majestetiske fjell, vakre fjorder og sjarmerende øysamfunn. Byen er ikke bare full av kultur og historie, den er også et av de beste stedene å oppleve nordlys. Og om sommeren går sola aldri ned.

Tromsø ligger 350 kilometer nord for polarsirkelen, og er Nord-Norges største by. Den ligger midt i den arktiske villmarka, omgitt av høye fjell og vakre fjorder. Det gjør det enkelt å kombinere urbane opplevelser som kafébesøk, shopping, konserter og teater med eventyr i naturen. Hundesledeturer, snøskuter safari, nordlysjakt, kajakkpadling, fisking og fjellturer er bare noe av det du kan oppleve, avhengig av når på året du velger å besøke byen

Havfiske

Det er nesten et «must» å ta seg en fisketur når man er i Tromsø. Stor torsk er vanlig å få, men vi får også ofte både steinbit, sei, hyse og kveite. Vi har til dags dato ikke gått tomhendt til kai! Som en ekstra bonus ser vi ofte både havørn og små delfiner.

De vakre klare vinterfargene, som omgir oss, kan ta pusten fra enhver. Turen avsluttes med et festmåltid av egen fangst, ferskere fiskemåltid kan man ikke få. Dette er virkelig en opplevelse for livet.

Kajakkpadling

Få ting her i livet er som kinderegget som så kjent gir deg flere overraskelser på en gang, men en padletur rundt et av Norges vakreste kystområder havner på denne eksklusive listen.

Ikke bare får du en unik sjanse til å oppleve Tromsø og Norges femte største øy fra båtperspektiv, dette er også en fantastisk måte å oppleve den ville og vakre faunaen Nord-Norge er kjent for.

Hundesledetur

Det blir ingen kjedelig dag når du får hilse på de energiske huskyene  og får bli med dem på et eventyr over det arktiske landskapet på slede! Yes, på akkurat samme måte som i filmen Balto eller som du leser om i National Geographic.

Noen av opplevelsene kan også bli forlenget med en overnatting i lavvo, som kan nytes med god mat, godt selskap og kanskje en dansende Aurora over nattehimmelen?

Nordlyssafari

Av alle naturfenomener er kanskje nordlyset det som fasinerer oss mest. Når himmelen fylles med grønne stråler av lys i en rolig eller vill og magisk dans, som både føles nært nok til å ta på og samtidig så uendelig fjernt, mister man fort følelsen med tid og sted og dras mot et øyeblikk av uendelighet. En slik opplevelse sitter festet for livet, og derfor er det å se nordlyset for mange mennesker blitt en drøm å oppfylle i løpet av livet.

Andre reisemål i Norge

Personvern og cookies