Firmatur til Svalbard

For de eventyrlystne

Eksotiske Svalbard

Øygruppen Svalbard er kontrastenes øy, og perfekt for firmaturer og ledersamlinger. Her vil du oppleve råskap og eleganse i samme øyeblikk. Samtidig som du kjenner været tar tak i huden din ser også et fantastisk landskap av urørt natur få andre steder i verden kan tilby. Velkommen på firmatur til Svalbard!

 

Øygruppe brukt som hvalfangsbase

Svalbard ligger midt mellom Fastlands-Norge og Nordpolen. Øygruppen har et arktisk klima, men heldigvis holder temperaturen seg høyere her enn på tilsvarende breddegrader andre steder. Øyene ble først tatt i bruk som hvalfangstbase i det 16. og 17. århundre.  Da disse forsvant skulle det gå helt frem til 1900-tallet før gruvedriften igjen etablerte et samfunn på øya. I dag er det to aktive selskaper igjen,  Store Norske Spitsbergen Kulkompani og det russiske Trust Arktikugol.

Longyearbyen, administrasjonssenteret på Svalbard, har over 2000 innbyggere fra ca 50 forskjellige land. Det er en industriell by med rik historie fra alle verdens hjørner. Dette preger også miljøet i byen som er kjent for sin gjestfrihet. Stedet er et godt utgangspunkt for fantastiske naturopplevelser utendørs eller aktiviteter innendørs – som er mindre værutsatt.

Med sin nordlige beliggenhet må man ta høyde for periodene med midnattssol og mørketid i planleggingen av firmaturen.

“In this environment, I find things I didn’t realise I was looking for. The nature up here teaches you to bow your head and be humble”

Olaf Storø, lokal kunstner bosatt i Longyearbyen

Ta kontakt for en hyggelig prat og uforpliktende tilbud på firmatur til Svalbard.